Yemen'de ölü sayısı artıyor

Yemen'in güneyindeki mühimmat fabrikasında meydana gelen patlamada ölü sayısı 150'ye çıktı.

Yayınlanma: 29.03.2011 - 08:47
Abone Ol google-news

Abyane valisinin yardımcısı Ahmed Galib El Rahvi, Jaar kentindeki fabrikada dün meydana gelen patlamada 150 kişinin öldüğünü belirtti. Rahvi, patlamada 80'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Daha önce yapılan açıklamada patlamada 110 kişinin öldüğü bildirilmişti.

 

Devlet Başkanı Salih, muhalefeti kargaşa çıkarmakla suçladı

Yemen'de yönetim karşıtı gösteriler devam ederken, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, muhalefeti kargaşa çıkarmakla suçladı. Salih, partisinin toplantısında yaptığı konuşmada, muhalefeti ülkedeki kaos ve kargaşa ortamının sorumlusu olarak gösterdi. Yemen olarak 22 Mayıs 1990 tarihinde birleşmeyi ve çok partili sistemi seçtiklerini belirten Salih, "Bu, demokratik ve çoğulcu bir tercihti. Bu tercih milletin rahat nefes alması, kendini ifade etmesi ve hakkını araması anlamına geliyordu" diye konuştu. "Ama ne yazık ki bu hakların kargaşa, kaos ve istikrarsızlık oluşturma yönünde kullanıldığını" savunan Salih, "Bunda en büyük rolü, halkı meydanlara indiren muhalefet partileri oynadı'' dedi.

Öte yandan, Yemen'de yoksulluk, işsizlik ve geçim sıkıntısı gibi şikayetlerin tetiklediği protestolar devam ediyor. Sana Devlet Üniversitesi Meydanı'nda kurulan çadırlara her geçen gün yenisinin eklendiği dikkat çekiyor. Meydandaki coşku, bugün de özellikle kabile reisleri ve subayların konuşma platformlarına çıkışıyla artarken, halaylar çekildi ve sloganlar atıldı. Göstericiler ayrıca, dün Abyan kentindeki bir mühimmat fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin ruhuna topluca fatiha okudu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler