YGS’de din soruları zorladı

Üniversiteye girişte ilk adım olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) dün yapıldı. Adaylar, din kültürü ve ahlak bilgisi sorularının zorluğundan yakındı. Uzmanların iki tartışmalı soru olduğunu belirttikleri sınavın sonuçları 25 Mart’ta ÖSYM’nin internet adresinden açıklanacak.

Yayınlanma: 14.03.2016 - 05:35
Abone Ol google-news

Üniversiteye girişte ilk adım olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) dün yapıldı. Adaylar, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularının kavrama dayalı olması nedeniyle çok zor olduğundan yakındı.

2 milyon 255 bin 396 üniversite adayının başvurduğu sınav 173 il ve ilçedeki, yaklaşık 7 bin 300 bina, 117 bin salonda, 303 bin sınav görevlisi ile yapıldı. Saat 10.00’da başlayan YGS’de adaylar, 160 dakika süre içinde 160 soruyu yanıtlamaya çalıştı.

Sınav saat 12.40’ta bütün sınav merkezlerinde aynı anda tamamlandı.

Şırnak’ta sınav olmadı

YGS’nin güvenlik nedeniyle Şırnak’ta iptal edilmesi üzerine, bu ilde sınava girmesi gereken 7 bin 927 öğrenci, Gaziantep, Siirt ve Batman’daki sınav merkezlerinde YGS’ye girdi.

Sonuçları 25 Mart’ta açıklanacak olan YGS için adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin ‘https://sonuc. osym.gov.tr’ internet adresinden öğrenebilecek. YGS’de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç) YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) girme hakları olmayacak. YGS puanı 150’nin altında olan adaylar için ise ilgili yerleştirme puanı hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS’ye başvurabilecek. LYS’ye başvurular, 1-14 Nisan arasında alınacak

Kalemler toplandı

İstanbul Üniversitesi’nde sınava giren adayların büyük kısmını aileleri de yalnız bırakmadı. Sabah erken saatlerden itibaren üniversite önünde toplanmaya başlayan adaylar, kapıların açılmasıyla sınıfların yolunu tutarken, bina girişinde adayların sınava sokamadıkları özel eşyalarının cam kenarındaki açık bölmede muhafaza edilmesi dikkat çekti. Çıkışa kısa bir süre kala üniversite kapısı önüne gelen İstanbul Şanlıurfalılar Derneği ise pankart açarak sınavda dağıtılan kalemlerin kendilerine verilmesini istedi. Derneğin, kalemleri köy okullarına göndermek için topladığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler