YGS'de kaygıya teslim olmayın

Üniversiteye atılacak ilk adım olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yarın 10.00’da yapılacak. Sınavda, 150 puanı geçen adaylar iki yıllık önlisans programları için tercih yapma hakkı kazanırken 180 puanı geçenler ise LYS’ye girme şansı yakalayacak.

YGS'de kaygıya teslim olmayın
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.03.2017 - 23:09

Üniversiteye atılacak ilk adım olma niteliği taşıyan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yarın 10.00’da yapılacak. 2 milyon 265 bin 902 üniversite adayının katılacağı sınavda, 150 puanı geçen adaylar iki yıllık önlisans programlarına yerleşmek için tercih yapma hakkı kazanırken, 180 puanı geçen adaylar ise dört yıllık lisans programlarından birine yerleşmek için haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme şansı yakalayacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim görevlisi Dr. Yasemin Meral Öğütçü, adayların öncelikle YGS’nin bir final değil, başlangıç adımı olduğunu akıllarından çıkarmaması gerektiğini söylüyor. Öğütçü’nün öğrencilere önerileri şöyle; “Hayat çok uzun, çok defa iyi bir başlangıç şansı olacaktır. Sınav sırasında yönergeyi dikkatle okuyun. Sorulara göz gezdirin. Zamanı nasıl kullanacağınıza ve soruları hangi sırayla cevaplayacağınıza karar verin. Sınav sonrasında da kendinizi ödüllendirin.” 

Poğaçadan uzak durun

Okan Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Funda Şensoy sınav öncesi beslenme ile ilgili adaylara şu önerilerde bulundu;

 Bugün besin çeşitliliğinin sağlandığı bir öğle ve akşam yemeği tüketilmeli; aşırı yağlı ve yağda kızartılmış; vücuda ağır gelebilecek yemekler tüketilmemelidir.

Kurubaklagiller, lahana, brokoli gibi besinler vücutta gaz yapacağından rahatsız edebilir.

 Yatmadan en geç iki saat önce muz ile süt, kivi ile yoğurt gibi bir ara öğün, uykudayken vücut sistemlerin düzenli ola
rak çalışmasına yardımcı olur.

 Sınav öncesinde mutlaka evde kahvaltı yapılmalı. Poğaça veya simit gibi dışarıdan alınan gıdalar, kan şekerini olumsuz etkilediğinden sınav anı konsantrasyonunu bozabilir.

 Özellikle sınav sabahı çok tuzlu ve çok şekerli besinleri aşırı tüketmemek gerekir.

BİR DAKİKA ARA VERİN

Kadir Has Üniversitesi uyarıları şöyle;

Yapamadığınız soruya takılıp kalmayın.

Dikkatinizin dağıldığını hissettiğinizde bir dakikalık ara verin.  Derin nefes alıp verin.

Gözlerinizi kapatın ve zihninizi dinlendirin.

Vücudunuzu esnetin. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler