Yılbaşı hindileri alıcı bekliyor

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, doğal ortamda yetiştirilen hindiler, yılbaşı öncesinde kilogramı 12 liradan satışa çıkarıldı.

Yayınlanma: 20.12.2011 - 09:47
Abone Ol google-news

Emekli olduktan sonra arazi satın alan ve tarımla uğraşmaya başlayan Nazmi Şevik, yaklaşık 9 ay öncesinde hindi üretmek üzere kolları sıvadı. Bursa'daki bir çiftlikten 400 adet 'Amerikan cinsi Siyah Hindi' yavrusu satın alan Şevik, ''Hindileri doğal ortamda besledim ve yılbaşına hazır ettim. Yılbaşının yaklaşması dolayısıyla da hindileri satışa çıkardık. İlk etapta toplu olarak satmayı düşünüyoruz. Ama isteyen olursa tane olarak da satabiliriz'' dedi.

Yavaş yavaş talebin oluşmaya başladığını ifade eden Şevik, şöyle konuştu: ''Amacım, emek verdiğim ve gün içerisinde neredeyse yemek yemenin dışında zamanımın tamamını ayırdığım hindilerden kar elde etmektir. Hindi işiyle ilk defa uğraşıyorum. Yaklaşık 20 dönümlük tel örgüyle çevrili arazimizde, 9 aydır eşimle hindi yetiştiriyoruz. Bunlar benim ilk üretimim. Bundan sonra üretime devam edip etmeyeceğim ise belli değil. Hindileri sattıktan sonra durum değerlendirmesi yapacağım. Para kazanmanın dışında, gerçekten çok zor ve zahmetli bir iş. Ben burada yatıp kalkıyorum, yanlarından ayrılmıyorum.''

Hindilerin besi yöntemiyle yetiştirildiği zaman yaklaşık 15-20 kilo arasında geldiğini belirten Şevik, ''Fakat biz besi olarak yetiştirmiyoruz. Gündüz saatlerinde kafes dışına salıyoruz ve kendi arazimiz üzerindeki doğal ortamda beslenmelerini sağlıyoruz. Hindiler şu an ortalama 10-15 kilo arasında geliyorlar'' dedi. Şevik, kilogramını 12 liradan satışa çıkardıkları hindilerin tanesinin 120 ila 180 lira arasında değiştiğini sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler