Yine Burhan Kuzu yine protesto

İstanbul Üniversitesi'nde konuşma yapan Burhan Kuzu'yu öğrenciler yine protesto etti. Kuzu'yu protesto eden grup ile güvenlik görevlileri yumruklaştı.

Yine Burhan Kuzu yine protesto
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 11.05.2011 - 12:18

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesinde düzenlenen ''Uluslararası Anayasa Kongresi''nde konuşma yapan AMP'li Burhan Kuzu yine öğrencilerin protestosuyla karşılaştı.

''Bu şartlarda demokrasiden bahsedemezsiniz'' diye bağıran öğrenciler, görevliler tarafından dışarı çıkarıldı. Grup, tekrar salona girmeye çalışınca kapıda arbede yaşandı. Güvenlik görevlileri ile grup arasında yaşanan yumruklaşmaya polis müdahale etti. Yaşanan arbedeyle salon girişinden uzaklaştırılan protestocu grup, yanlarında getirdikleri yumurtaları polise fırlattı.

Öğrencilerin çıkarılmasının ardından konuşmasına devam eden Kuzu, kendisine gösterilen tepkileri normal karşıladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Bu manada üstüme 120 yumurta birden atıldı. Hepsine saygıyla davrandım ama beni üzen taraf, üniversite öğrencisinin okumadan, yazmadan, dinlemeden fikir sahibi olup bu şekilde bağırmasıdır. Bunlar beni üzüyor. Bunu cahil biri yapsa üzülmem ama üniversite öğrencisi burada beni soru yağmuruna tutmalı. Sorduğu sorularla beni terletmeli. 4-5 öğrenci çıkıyor. Benim ifade özgürlüğümü kullanma hakkım var. Ben bunu kullanabilmeliyim. Diğer öğrenciler de beni dinleme hakkını kullanabilmeli. Bu dengeyi koruyamazsak, demokrasiden bahsedemeyiz. Bu salon boşalana kadar tepkimi sürdüreyim derseniz doğru olmaz. Bütün mesele o dengeyi korumak. Yoksa bunlar doğal şeylerdir.''
 

Kaldığı yerden konuşmasını sürdüreceğini dile getiren Kuzu, şunları aktardı:
''Değişmez maddeler konusunda saydığımız bu hususlar dünyada, 'bir insan en iyi nasıl özgür olur?' sorusu karşısında, 'demokrasi, sosyal, hukuk, laiklik varsa özgür olur' şeklinde bir sonuca varıldığını düşünüyorum. Bundan sonraki senelerde bunlara ilaveler olur mu, bu ilkeler kalkar başka ilkeler mi gelir onu bilemem ama bugünkü ilkelerin bunlar olduğu sonucuna varıldığından dolayı, bu ilkelerden rahatsızlığımız olamaz. Türkiye'de bu ilkeler yerel noktalarda yorumlara tabi tutuluyor. Özgürlük aleyhine yorumlandığı için, sorun buradan kaynaklanıyor. 1982 Anayasası ilk haliyle değil, 17 kez değişti, 115 noktaya temas edildi, 70 madde neredeyse yeniden yazıldı. Çok ciddi yol alındı ama Türkiye'de uygulamada aynı şeyi göremiyoruz. Bunun en önemli nedeni zihniyet sorunudur. 1982 Anayasası'nın dili çok kötü. Bu değişikliklerle beraber bağlantılar da koptu. Bu manada yamalı bohçaya döndü. Yeniden yazım, şart haline geldi.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler