YSK, HSYK üyelikleri için seçim takvimi hazırladı

YSK, adli ve idari yargı hakim ve savcıları arasından, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği için yapılacak seçimlerde uygulanacak takvimi belirledi.

Yayınlanma: 24.09.2010 - 06:35
Abone Ol google-news

YSK'nin Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararına göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelikleri adli hakim ve savcılar 17 Ekim günü sandık başına gidecek. YSK'nın belinlediği seçim takvim şöyle:

24 Eylül Cuma: Adaylık başvuru ilanının başlangıcı. Adli ve idari yargıda halen görev yapan hakim ve savcı listelerinin ayrı ayrı Adalet Bakanlığından istenilmesi.

28 Eylül Salı: Adaylık başvuru ilanının sonlandırılması.

29 Eylül Çarşamba: Adaylık başvurularının başlangıcı. Seçmen listelerinin, adli ve idari yargı seçim çevresi esas alınarak il seçim kurullarınca askıya çıkarılması. Seçmen listelerine yapılacak itirazın başlangıcı.

1 Ekim Cuma: Adaylık başvurularının sonlandırılması.

2-3 Ekim Cumartesi-Pazar: Adaylık başvurularının incelenmesi ve ilanı.

4-5 Ekim Pazartesi-Salı: Aday listelerine yapılacak itirazlar.

6 Ekim Çarşamba: Aday listesine yapılan itirazların incelenmesine başlanması.

7 Ekim Perşembe: Aday listesine yapılan itirazların sonuçlandırılması ve kesin aday listesinin www.ysk.gov.tr adresinden ilanı (5982 S.K.19/d),

8 Ekim Cuma: Adli ve idari yargı hakim ve savcı seçmen listelerinin askıdan indirilmesi. Seçmen listelerine yapılacak itirazların son günü. Adaylıkları kesinleşenlerin soyad alfabe sırasına göre oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi ve Yüksek Seçim Kurulu web sitesinde özgeçmişlerinin bu sıraya göre yayımlanması.

9 Ekim Cumartesi: Seçmen listelerine yapılacak itirazların il seçim kurulunca incelenmesinin başlangıcı. Oy pusulalarının basımına başlanılması ve il seçim kurullarına gönderilmesi.

10 Ekim Pazar: Seçmen listesine yapılacak itirazların incelenmesinin son günü. Seçmen listelerinin il seçim kurullarınca kesinleştirilmesi.

11 Ekim Pazartesi: Sandık kurullarının oluşturulması (adli ve idari yargı olarak ayrı ayrı).

12 Ekim Salı: Kesinleşen seçmen listelerinin il seçim kurulunca sandık seçmen listesi olarak çoğaltılmasına başlanılması.

13 Ekim Çarşamba: Kesinleşen seçmen listelerinin il seçim kurulunca sandık seçmen listesi olarak çoğaltılmasının tamamlanması.

16 Ekim Cumartesi: İl seçim kurulu başkanlarınca, seçimlerde görev alacak sandık kurulu başkanlarına eğitim verilmesi, araç ve gereçleri içeren malzeme torbalarının sandık kurulu başkanlarına teslimi ve göreve hazır duruma getirilmeleri.

17 Ekim Pazar: Oy verme günü
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler