Yurtdışı gezileri iptal

Kulak rahatsızlığı nedeniyle 4 gündür Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Cumhurbaşkanı Abdulah Gül'ün geçici olarak taburcu olmasına izin verildi.İki ay boyunca yapacağı tüm yurtdışı gezilerini iptal eden Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul etti. Görüşmerir ardından Cumhurbaşkanı Gül, yeniden hastaneye geçti.

Yayınlanma: 27.08.2012 - 08:21
Abone Ol google-news

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugünkü programının ardından ilaç tedavisi ve testlerine devam edilmesi için hastaneye geri döneceğini bildirdi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer'in imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün iki kulağında da iç kulak kaynaklı rahatsızlık nedeniyle Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda tedavi altına alındığı hatırlatıldı.

Gül'ün durumunda, hastanedeki tedavi süreci içeresinde her geçen gün iyileşme gözlendiği belirtilen açıklamada, Gül'ün bu sabah yapılan son tetkiklerinde sınırlı olarak günlük aktivitelerine başlaması ve geçici olarak hastaneden ayrılmasının uygun görüldüğü ifade edildi.

Açıklama şunlar kaydedildi:

''Sayın Cumhurbaşkanımız, bugünkü programının ardından ilaç tedavisi ve testlerine devam edilebilmesi için hastanemize geri dönecek ve burada izlenmeye devam edilecektir.

Kulak rahatsızlığının nüksetmemesi için Sayın Cumhurbaşkanımıza bir süre başta uçak seyahati olmak üzere işitme fonksiyonlarına zarar verebilecek aktivitelerden uzak durmaları tavsiye edilmiştir, tedavisi ve izlemi sürecektir.''

Yurtdışı gezileri iptal

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, doktorların iki ay uçağa binmemesini tavsiye etmesi üzerine, Eylül ve Ekim aylarındaki yurt dışı ziyaretlerini iptal etti. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi ve tetkikleri yürüten doktorları, kulak rahatsızlığının nüksetmemesi için iki ay uçak seyahati yapmaması tavsiyesinde bulundu.

Gül de doktorların tavsiyesine uyarak, Eylül ve Ekim ayında yurt dışına yapacağı ziyaretleri iptal etti.

Akşam saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüştükten sonra hastaneye dönecek Gül, Türkiye'nin önde gelen kulak burun boğaz uzmanlarından oluşan bir heyet tarafından muayene edilecek. Bu arada, yarın toplanması öngörülen Milli Güvenlik Kurulu'nun, toplantı yapıp yapmayacağı da henüz netlik kazanmadı.

Cumhurbaşkanı Gül, Erdoğan ve Özel'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul etti.

Gül, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden ayrıldıktan sonra Erdoğan ve Orgeneral Özel ile yapacağı görüşme için Çankaya Köşkü'ne geçti. Daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel saat 19.50'de, Başbakan Erdoğan da saat 20.05'te Çankaya Köşkü'ne giriş yaptı. Çankaya Köşkü'ndeki üçlü görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Yeniden hastanede

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kulak rahatsızlığıyla ilgili tedavinin devamı için tekrar Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne geldi.

Gül, tedavisini yürüten ekibin sınırlı biçimde günlük aktivitelerine başlaması için geçici olarak ayrılmasını uygun görmesi üzerine, saat 19.30'da hastaneden ayrılmış, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüşmüştü.

Gül, görüşmenin ardından saat 22.20 sıralarında tekrar Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne geldi. Gül'ü burada Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül'ün ilaç tedavisiyle testlere devam edilecek.
 

Başbakan ziyaret etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kulağındaki rahatsızlık nedeniyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etti.

Hastanede yaklaşık bir saat kalan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra buradan ayrıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler