Yurttan kısa kısa

Mersin'de hastanede fıtık ameliyatı olan 7 yaşındaki çocuğun, aşırı narkoz verildiği için öldüğü iddia edildi. İşte yurtta yaşanan diğer gelişmeler...

Yayınlanma: 17.09.2009 - 17:27
Abone Ol google-news


Fıtık ameliyatında öldü

Mersin'de hastanede fıtık ameliyatı olan 7 yaşındaki çocuğun, aşırı narkoz verildiği için öldüğü iddia edildi. Portakal Mahallesi'nde oturan Müslüm Akın, ilköğretim birinci sınıf öğrencisi oğlu Kadir'i (7) kasığındaki şişlik nedeniyle Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Çocuğu muayene eden doktor Muhittin V, fıtık ameliyatı olması gerektiğini belirterek, bir gün sonrasına randevu verdi. Bu sabah yeniden babasıyla hastaneye gelen Kadir Akın, yapılan tahlillerin ardından ameliyata alındı. Ancak aradan bir süre geçtikten sonra dışarda bekleyen Akın ailesine, çocuklarının hayatını kaybettiği bildirildi.

 

''Para eksk" diye uyaran büfeciyi bıçakladılar

Tekirdağ'da, tost yaptırmak için gittikleri büfeciye eksik para veren 3 kişi, kendilerini uyaran işletme sahibini bıçakladılar. İlçe merkezinde, N.V'nin işlettiği büfeye gece geç saatlerde gelen bu kişiler, siparişlerini verdi. N.V, tostları yaptıktan sonra ödemeyi yapan gençleri ''eksik para verdiniz'' diye uyarınca tartışma çıktı. İş yeri sahibine bıçakla saldıran zanlılar, N.Vyi göğsünden ve kolundan yaraladı. Olay yerinden kaçan zanlılar kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan ve isimleri açıklanmayan üç zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edildi. Tedavisi süren N.V'nin ise hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Rüşvet alan memur yakalandı

Kilis Defterdarlığı'nda çalışan bir memur, rüşvet alırken suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Kilis Defterdarlığı Vergi Dairesi giden Mehmet Ç, görevli memur B.E'ye, kendisine ait 79 AJ 445 ve 79 DA 651 plakalı araçların vergi borçlarını taksitlendirerek ödemek istediğini söyledi. Memur B.E, Mehmet Ç'den taksitlendirme yapmak için 300 lira rüşvet istedi. Mehmet Ç'nin durumu Cumhuriyet Savcılığına bildirmesi üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Mehmet Ç, polisin kendisine verdiği seri numaraları belirlenmiş paraları vergi dairesinde memur B.E'ye verdi. Polisler, B.E'yi paraları alırken suçüstü yakaladı. B.E'nin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Taksiden 64 şişe sahte rakı çıktı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, polisin arama yaptığı takside 64 şişe sahte rakı bulundu.
Alınan bilgiye göre, Dinek mevkisinde yol kontrolü yapan polis ekipleri, İsmail S'nin (51) kullandığı 07 H 0689 plakalı taksiyi durdurdu. Yapılan aramada araçta 64 şişe sahte rakı ele geçirildi. Gözaltına alınan taksici İsmail S. ile takside yolcu olarak bulunan Ali Ş. (39), ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildiler. Zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Sahte rakılara ise imha edilmek üzere el konuldu.

 

Fethiye'de gaspçıyı gazeteci yakaladı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir otel çalışanının bankadan çektiği 200 bin TL'yi gasbeden ve daha sonra bir gazeteci tarafından yakalanan zanlı, tutuklandı.


Oğlunun ölümüne neden oldu

Uşak'ta 11 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan ve alkollü trafiğe çıktığı belirlenen sürücü, 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Alman turist ölü bulundu

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çolaklı beldesinde tatil yapan 65 yaşındaki Alman turistin cesedi denizde bulundu.


Polis sinirlenince...

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesine acil servis kapısından girmesine izin verilmeyince silahıyla ateş eden emekli polis memuru, 1 kişinin yaralanmasına neden oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon