Yurttaşlar isyan etti

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi Kaymaz beldesi kavşağında toplanan yurttaşlar, sık meydana gelen kazalara karşı önlem alınması talebiyle protesto gösterisinde bulundu.

Yayınlanma: 08.08.2009 - 20:28
Abone Ol google-news

Eskişehir-Ankara kara yolunun kenarında oturma eylemi yapan yurttaşların yanına gelen Kaymaz Belediye Başkanı Ömer Gazi Geyik, gazetecilere yaptığı açıklamada, 27 Temmuzda Kaymaz kavşağında meydana gelen trafik kazasında 7 kişinin öldüğünü, 3 kişinin ağır yaralandığını hatırlattı.

Kazanın meydana geldiği yolu her gün kullandıklarını ifade eden Geyik, şöyle konuştu:
''Trafik açısından can güvenliğimizin olmadığını düşünüyorum. Bu yıl burada meydana gelen 19 trafik kazasında 15 kişi hayatını kaybetti. Kazaların sıklıkla meydana geldiği Eskişehir-Ankara kara yolu üzerindeki Kaymaz kavşağı ile Mahmudiye kavşağına acil olarak alt geçit ya da köprülü kavşak yapılması gerekiyor. Bu yoldan her gün binlerce araç kavşaklardan dönüş yapıyor. Bu yol aslında bizim için bir azap yolu oldu da diyebiliriz. Beldede yaşayan halkımız ve bizler bu konuda devlet yetkililerinden bir an önce bu işe kulak vermelerini istiyoruz. Bu konuda Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdık, gelecek cevabı bekliyoruz.''

Oturma eylemi yapan vatandaşlar da yolda özellikle yaz aylarında çok sayıda ölümlü ve yaramalı trafik kazasının meydana geldiğini dile getirerek, yetkililerden daha fazla ölüm olayının yaşanmaması için gerekli girişimleri başlatmalarını istediler.
 

Sığırcık köyünde yas

Sivrihisar'a bağlı Sığırcık köyü muhtarı Mehmet Karakoç, köy mezarlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaymaz kavşağında 27 Temmuzda meydana gelen 7 ölümlü kazada yaşamını yitirenlerin Sığırcıklı olduklarını söyledi.

Kazanın ardından acılarının ve göz yaşlarının hiç dinmediğini dile getiren muhtar Karakoç, şöyle konuştu:

''Şahin Kapaklıkaya, Güllü Kapaklıkaya, Gülsüm Kabasakal ile oğlu Oğuzhan Kabasakal ve Merve Yıldırım'ın kabirleri burada. Hastanede yaşamını yitiren Bahşin Ildız'ın mezarı ise Kayakent beldesinde. Kazada ölen ve yaralanan aile fertleri, Sığırcık köyünde Şahin Kapaklıkaya'nın halasının oğlunun nişanına geliyorlardı, ancak acı haber onlardan önce geldi. Bu haber nişanı zehir etti. Kapaklıkaya, 17 sene sonra olan oğlu Enes Kapaklıkaya'nın sevincini 9 yıl yaşayabildi. Bu ölümler yüreğimize ateş düşürdü. Devlet büyüklerimize çağrı yapıyoruz; bu acılar son olsun, bir daha yaşanmasın. Kelimeler boğazımızda düğümleniyor. Gözlerimizin içine bakarlarsa yaşadığımız acının sadece bir parçasını görebilirler. Yüreğimize gömdüğümüz acıyı kimseye anlayamaz.''

Mezarlıkta dua edip göz yaşı döken Muhtar Karakoç, Kaymaz kavşağına köprü veya alt geçidin yapılmasının şart olduğunu sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler