Zanlı takip ederken ölen polisin ailesine tazminat

Nurdağı ilçesinde, izinli gününde zanlıları kovalarken geçirdiği kazada vefat eden polis memuru Mehmet Yerlikaya'nın ailesine tazminat ödendi.

Yayınlanma: 08.12.2012 - 15:55
Abone Ol google-news

İl Emniyet Müdürlüğü, Mehmet Yerlikaya'nın vefatının ardından hazırladığı raporu Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. Düzenlenen rapor doğrultusunda polis memurunun ''vazife malulü'' sayılması teklifi İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildi. Bakanlığın Yerlikaya'nın ''birinci derece vazife malulü'' olarak kabul edilmesine hükmetmesinin ardından aileye 68 bin lira tazminat ödendi. Ayrıca, vefat eden polis memuru Yerlikaya'nın eşi Fadime Yerlikaya'ya maaş bağlandı.

Yerlikaya'nın kardeşi Mustafa Yerlikaya, konuya ilişkin, yaptığı yazılı açıklamada, ağabeyinin bir kahraman olduğunu, istirahatli olmasına rağmen geride bıraktığı ailesini düşünmeden şüpheli aracı takip ederek şehit oluğunu belirtti.

Ağabeyinin ''vazife malulü'' olarak kabul edildiğini anımsatan Yerlikaya, şunları kaydetti: ''Olaydan sonra bağlı bulunduğu Emniyet Müdürlüğü tarafında düzenlenen rapora istinaden geçtiğimiz günlerde bir yazı aldık. Yazıya göre ağabeyim birinci dereceden vazife malulü olarak kabul edilmiş. Yaklaşık 68 bin lira tazminat ödendi ve eşine maaş bağlandı. Biz, 2330 sayılı Nakdi Tazminat Kanunu kapsamına alınmasını bekliyorduk. Ama olmadı. Bunun için üzgünüz. Bu kararla ailemiz, şehit ailelerinin faydalandığı birçok haktan mahrum kalacak.''

Nurdağı'nda, 6 Haziran'da, telsizden duyduğu anons üzerine otomobille kaçtığını öğrendiği zanlıları özel aracıyla takip eden polis memuru Yerlikaya, otomobilinin devrilmesi sonucu hayatını kaybetmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler