Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'e yakalama kararı

Eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında tutuklama talebiyle yakalama kararı çıkarıldı.Zekeriya Öz hakkında hazırlanan iddianame ile Öz’ün hazırladığı Ergenekon iddianamesi arasındaki benzerlik dikkat çekti.

Yayınlanma: 10.08.2015 - 17:19
Abone Ol google-news

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı meslekten ihraç edilen savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Cebir, şiddet kullanarak Türk Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” gerekçesiyle tutuklama talebiyle yakalama kararı çıkarıldı. Fezlekede, Ergenekon iddianamesinde sanıklara “darbecilik” suçlamasıyla dava açan Zekeriya Öz’e “darbe” teşebbüsü suçlamasının yöneltilmesi dikkat çekti.

İlhan Abi uyarmıştı... İşte İlhan Selçuk'un Zekeriya Öz için yazdığı yazı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) başta Ergenekon eski savcısı Zekeriya Öz olmak üzere 17-25 Aralık savcıları ile ilgili önce görevden uzaklaştırma daha sonra da meslekten ihraç kararı vermişti. HSYK Başmüfettişliğince haklarında soruşturma yapılan Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, 17 Aralık soruşturması savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in dosyaları Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekili Ömer Faruk Aydıner, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği talepte şüphelilere atılı suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller oluşması, şüphelilerin dosya içerisine yansıyan eylem ve davranışlarından, delilleri yok etme ve gizleme, değiştirme hususunda kuvvetli şüphenin bulunması gerekçesiyle haklarında tutuklanma amaçlı yakalama emri düzenlenmesi istendi.

Örgüt suçlaması

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir yazı yollayan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, eski savcılar Öz, Kara ve Yüzgeç hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlarından haklarında tutuklama amaçlı yakalama emri çıkarılmasını istedi.

Savcılık tarafından mahkemeye gönderilen ilgili yazıda, şüphelilerin Twitter hesaplarına ait ekran görüntüleri, tanık beyanları ve HSYK’nın yolladığı soruşturma dosyası delil olarak gösterildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin dosya içerisinde yer alan eylem ve davranışlarından, delilleri yok etme, gizleme ve değiştirme hususunda kuvvetli şüphelerinin bulunması nazara alınarak tutuklanma talepli yakalama emri düzenlenmesini istedi.

Savcı Kara ve Yüzgeç, işadamı Reza Zarrab ve bakan çocuklarının da aralarında bulunduğu kişiler hakkında 17 Aralık soruşturmasını yürütmüşlerdi. Soruşturma yürürken Mehmet Yüzgeç, Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı’na atanmış daha sonra da görevden uzaklaştırılmış ve meslekten ihraç edilmişti. Kara ise yine soruşturma yürüttüğü sırada İstanbul’dan, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na savcı olarak atandı. Kara, HSYK tarafından önce tedbiren görevden uzaklaştırıldı daha sonra da meslekten ihraç edildi.

Darbeci suçlaması

12 Haziran 2007’de başlayan Ergenekon soruşturması kapsamında; aralarında gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve TSK’da görev yapan üst düzey komutanlar ile ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğu çok sayıda isim hakkında “darbecilik” suçlamasıyla dava açan Zekeriya Öz’e, “darbe” teşebbüsünden yakalama fezlekesi çıkarılması dikkat çekti. Zekeriya Öz tarafından hazırlanan Ergenekon iddianamesi ile Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan yakalama fezlekesindeki suçlamalar, birbiriyle benzerlik gösteriyor.

Öz, Ergenekon soruşturması kapsamında hazırladığı iddianamede, “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs, darbeye teşebbüs suçlamaları” yöneltmişti.

Twitter'dan mesaj vermişti

Eski Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, 7 Ağustos günü hakkında soruşturma yürüten Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe’nin evine polis göndermesine sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden tepki gösterirken “Yeni Türkiye’nin hukuk düzenine güvenerek biz sakın bize bir şey olmaz diye düşünmeyin. Hukuku keyfinize göre uygulamaya kalkmayın. Bu ülkede hukukun bir gün egemen olacağı ihtimalini hesaba katarak hareket edin. Ayarını bozduğunuz kantar gün gelir sizide tartar...” demişti.

Öz ve Kara Gürcistan'da

Eski Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, 7 Ağustos günü hakkında soruşturma yürüten Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe’nin evine polis göndermesine sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden tepki gösterirken “Yeni Türkiye’nin hukuk düzenine güvenerek biz sakın bize bir şey olmaz diye düşünmeyin. Hukuku keyfinize göre uygulamaya kalkmayın. Bu ülkede hukukun bir gün egemen olacağı ihtimalini hesaba katarak hareket edin. Ayarını bozduğunuz kantar gün gelir sizide tartar...” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler