Zeybek o okulu ziyaret etti

Samsun’un Alaçam ilçesinde 2016’da “yeterli öğrenci olmadığı gerekçesiyle” kapatılan Göçkün 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu’nun “Yarı Açık Kadın Cezaevi”ne dönüştürülmesinin gündeme gelmesinin ardından, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek okulu ziyaret etti. Zeybek yaptığı açıklamada, "Birçok yerde öğrencilere yurt bulunamazken buradaki yurdun ve okulun kullanım dışı bırakılması akıllara çeşitli kuşkuları düşürmektedir" dedi.

Yayınlanma: 02.09.2019 - 17:10
Abone Ol google-news

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 1998 yılında eğitim-öğretime açıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 yılında kapatılan Samsun–Alaçam Göçkün 75 yıl Yatılı Bölge Ortaokulu’nu gezerek incelemelerde bulundu.

Okulu gezdikten sonra açıklama yapan CHP Milletvekili Kemal Zeybek, “24 Derslikli, iş atölyeleri, konferans salonları, toplamda 500 öğrencinin eğitim alabileceği, 300 öğrencinin yatılı kalabileceği kız ve erkek öğrenci yurtları, öğretmenlerin kalabileceği 12 lojman ve idari binalardan oluşan dev yatırım kaderine terk edilmiştir. Bu okul kimin? Bu okul kimlerin parasıyla yapılmıştır? Bu okulun bu halde çürümeye terk edilmesinin altında başka rant hesapları ve birilerini kayırma mı var diye endişeler vardır” diye konuştu.

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

CHP’li Zeybek açıklamasında şunları söyledi:

“Okulun içerisini gezdiğimizde çürümeye terk edilmiş battaniye, yastık, yorgan ve döşeklerin yanında dayanıklı malzemelerin söküldüğünü görüyoruz. Derslikleri, idari bölümleri, atölyeleri, konferans salonları, spor salonları, kız ve erkek öğrenci yurtlarıyla birlikte 139 dönüm alan üzerine kurulmuş Alaçam Göçkün Yatılı Bölge Ortaokulu'nun kapatılarak, kaderine terk edilmesinin nedeni nedir? Alaçam da okul ihtiyacı olmadığı için kapatıldıysa, yeni okullar neden yapılıyor olmalı! Birçok yerde öğrencilere yurt bulunamazken buradaki yurdun ve okulun kullanım dışı bırakılması akıllara çeşitli kuşkuları düşürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yatırımlarının bu kadar kısa sürede atıl kalması düşündürücüdür. Gerekçesi ne olursa olsun bir yatırım 18 yıl gibi kısa sürede atıl duruma düşmemelidir. Bu yatırımların tamamı milletimizin alın teri ve vergileriyle yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının yatırımları isabetli ve uzun süreli olmalı ve gençliğimize hizmet vermelidir. Alaçam Göçkün Yatılı Bölge Ortaokulunun Kurulu bulunduğu 139 dönüm alan ve bu alan üzerine yapılmış binalar birilerinin iştahını kabartmış olmalı ki, bu güzelim eğitim kurumunun atıl duruma düşmesi sağlanmıştır. Geniş ve güzel bir alana sahip okulun çeşitli çevreler tarafından alınmak istendiği duyumları tarafımıza gelmeye başladı. İlgili, yetkili kimler var ise bu okula sahip çıksın. Bu dev yatırımın mevcut halini görünce üzülmemek imkânsızdır. Milli Eğitim Bakanımız ve bütün bakanlık yetkililerinin konuyu inceleyerek burada çürüyen, yok olan malzemelerin tespiti yapmalı ve bu okulu çürümekten kurtararak gençliğimizin hizmetine sunması bekliyoruz. Bunun takipçisi olacağız.”

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler