'Zimbabve yakında çökebilir'

Güney Afrika'nın iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi'nin (ANC) lideri Jacob Zuma, ''Dünyanın akil adamları uyarıyor, Zimbabve yakında çökebilir'' dedi. ANC lideri, "Durumun çok kötü olduğunu düşünüyorlar. Zimbabve'de birkaç ay içinde her şeyin çökebileceği görüşündeler" diye konuştu.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 11:43
Abone Ol google-news

Afrika Ulusal Kongresi'nin (ANC) lideri Jacob Zuma, "Yaşlılar" diye bilinen dünyanın akil adamlarının, Zimbabve'nin yakında çökebileceği uyarısında bulunduklarını söyledi.

Zuma, ülkenin bağımsızlık sembolü Nelson Mandela'nın eşi, insan hakları savunucusu Graca Machel, eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan ve eski ABD Başkanı Jimmy Carter'ın da aralarında bulunduğu akillerle görüştükten sonra bir açıklama yaptı.

ANC lideri, "Durumun çok kötü olduğunu düşünüyorlar. Zimbabve'de birkaç ay içinde her şeyin çökebileceği görüşündeler" diye konuştu. Zimbabve yönetimi, akillerin ülkeyi ziyaretine izin vermemişti. ANC lideri Zuma, Zimbabve krizinde "bekle ve gör" noktasının aşıldığını ve harekete geçmek gerektiğini belirterek, partisinin durumu değerlendirmek için bu ülkeye bir heyet göndereceğini de açıkladı. Zuma, "İktidar ve muhalefet partisinden halk adına soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler