Mozart’ı Salzburg Mozarteum’dan dinledik

51. İstanbul Müzik Festivali’nin 16 Haziran akşamı Atatürk Kültür Merkezi, Opera Salonu’nda düzenlediği konseri, Avusturya’nın 180 yıllık orkestrası Salzburg Mozarteum şef Matthew Halls yönetiminde verdi.

Yayınlanma: 17.06.2023 - 13:29
Mozart’ı Salzburg Mozarteum’dan dinledik
Abone Ol google-news

51. İstanbul Müzik Festivali’nin 16 Haziran akşamı Atatürk Kültür Merkezi, Opera Salonu’nda düzenlediği, baştan sona Wolfgang Amadeus Mozart’ın ustalığını ve olgunluğunu yansıtan eserlerden oluşan konseri, Avusturya’nın 180 yıllık orkestrası Salzburg Mozarteum şef Matthew Halls yönetiminde verdi. Orkestra ile daha önce de konserler vermiş olan Halls, başarılı bir konsere imza attı. Viyana Filarmoni Orkestrası’ndan sonra Altın Mozart Madalyası’nı ilk kez alan orkestranın seçtiği eserler adını taşıdığı Salzburg şehri ile bestecinin yakınlığını vurguluyordu.

Konser, Mozart’ın en sevilen ve bilinen Serenat’ı “Küçük Bir Gece Müziği” ile başladı. Konserin solisti ünlü kemancı Arabella Steinbacher, iki obua, iki korno ve yaylı çalgılar eşliğinde Mozart’ın 4. Keman Konçertosu’nu ustalıkla seslendirdi. Üç yaşında keman çalmaya başlayan Steinbacher, bis parçasıyla örneğini verdiği gibi klasikten çağdaşa uzanan geniş repertuvara sahip, hem bu orkestra hem de bu yıl festivale gelen Münih Oda Orkestrası gibi önemli topluluklarla konserler vermiş ünlü bir sanatçı.

Bu çok iyi düzenlenmiş Mozart akşamı, bestecinin 1773-74 kışı içinde Salzburg’da yazdığı üç senfoniden biri olan KV 201 ve ardından gene besteciden iki bis parçasıyla son buldu. Bu bislerden birinin Mozart’ın ilk senfonisi olması Salzburg Mozarteum Orkestrası’nın bestecinin eserlerini en doğru yorumlamak kadar tanıtmak görevini de ihmal etmediğini gösterdi. Baş kemancının orkestra ve salonla kurduğu sıcak ilişki de Mozart atmosferini tamamladı.

 

 

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler