Ressam Komet'in cenaze programı belli oldu

Komet adıyla bilinen ressam ve şair Gürkan Coşkun 81 yaşında hayatını kaybetmişti. Son olarak, Komet'in cenaze törenine dair ayrıntılar da belli oldu. Ünlü sanatçı, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.

Yayınlanma: 26.09.2022 - 14:52
Ressam Komet'in cenaze programı belli oldu
Abone Ol google-news

'Komet' adıyla bilinen ünlü ressam ve şair Gürkan Coşkun, kanser nedeniyle  81 yaşında önceki gün yaşamını yitirdi. Alef Yayınevi ölüm haberini, sosyal medya hesabı Twitter'dan duyurdu. Yayınevi, "Hoşçakal Kome" notunu paylaştı.

ÇARŞAMBA GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Komet için düzenlenecek cenaze töreninin ayrıntıları belli oldu. 

Komet, 28 Eylül Çarşamba günü 14.00’te Mimar Sinan Üniversitesi’nde düzenlenecek törenin ardından Bebek Camii’nde kılınacak ikindi namazı sonrasında Aşiyan Mezarlığı’nda defnedilecek. 

HEM TÜRKİYE'Yİ HEM PARİS'İ ETKİLEDİ

"Kuyruklu yıldız" anlamına da gelen "Komet" ismini kullanan sanatçı, Mehmet Güleryüz'ün "Güldüğüme Bakma" adlı nehir söyleşisinde belirttiğine göre ismini, "Bill Haley & His Comets" grubundan esinlenerek aldı.

Yaşamını İstanbul ve Paris'te sürdürmüş olan ressam, Türkiye'de on beş, Paris'te dokuz, Viyana, Salzburg, Lozan ve Brüksel'de ise birer kişisel sergi açtı. Komet ayrıca, birçok uluslararası sergiye katıldı. 

Eserleri, Lozan Canton Müzesi, Viyana Modern Sanatlar Müzesi, Kopenhag Grafik Sanatlar Müzesi, Paris Modern Sanatlar Müzesi ve İstanbul Modern gibi müzelerde yer alıyor. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler