'Zamansız Sofralar' sergisi 5 Ekim'de başlıyor

Reflections İstanbul’un Bereket temasıyla hazırladığı “Reflections İstanbul - Zamansız Sofralar” sergisinde; yaratıcılık, ağırlama, sunum, lezzet ve teknoloji bir araya geliyor.

Yayınlanma: 30.09.2021 - 15:37
'Zamansız Sofralar' sergisi 5 Ekim'de başlıyor
Abone Ol google-news

Reflections İstanbul “Zamansız Sofralar” sergisi ile 5-8 Ekim tarihleri arasında Esma Sultan Yalısı’nda yepyeni ve yaratıcı bir paylaşım alanı sunmayı hedefliyor. Bereket temasıyla hazırlanan “Reflections İstanbul - Zamansız Sofralar” sergisinde; yaratıcılık, ağırlama, sunum, lezzet ve teknoloji bir araya geliyor.

Çok yönlü ve hayal gücü sınırlarını zorlayan bu özel deneyim, The Marmara Grubu ev sahipliğinde, 5-8 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Çiğdem Simavi’nin danışmanlığında ve etkinlik komite başkanlığındaki Reflections İstanbul Zamansız Sofralar sergisinin etkinlik komitesi üyeleri Merve Gürsel, Defne Gürsel, Selin Habbab Özkaynak ve The Marmara Group.

Reflections İstanbul sergi konsept ve tasarım ekibi ise Merve Gürsel, Yeşim Demir, Mert Onaran ve Bartuğ Sayılı’dan oluşuyor. Reflections İstanbul platformunda ayrıca; The Marmara Grubu, BFA Production ve Infinity FX Studio yer alıyor.

SOFRANIN BİRLEŞTİRİCİLİĞİ 'BEREKET' İLE BULUŞUYOR

“Reflections İstanbul” bu yıl ilkini gerçekleştireceği ve sofranın birleştirici gücü etrafında bereket temasıyla toplanıp farklı disiplinleri bir araya getiren Reflections İstanbul – Zamansız Sofralar sergisi; 5 bölüm üzerine kurgulandı. Mutfak Sanatları, Sofra Düzenleme, Çiçek Tasarımı, proje ortakları Bartuğ Sayılı’nın özel simülasyonlar kullanarak hazırladığı Işık Tasarımı Sanatı ve Mert Onaran’ın yapay zeka ve 3D görsel efektler kullanarak tasarladığı Görsel Sanatlar: Suyun Zekası bölümleriyle daha önce görülmemiş, gerçek dışı bir deneyimle hazırlandı.

Sergide, 40’a yakın katılımcı özel sofra sunumları hazırlayacak, 20’ye yakın katılımcı ise çiçek enstalasyonları ile çiçeklerin mekanlara kattığı büyüleyici güzelliği gözler önüne serecek. The Marmara Grubu, ev sahipliğinin yanı sıra, Mutfak Sanatları ve Sofra Düzenleme konusundaki uzmanlığını katılımcı olarak da sergileyecek. 25 yılı aşkın deneyimi ile The Marmara Catering serginin yaratıcı sunumlarını üstleniyor. The Marmara Chocolate ise otantik reçeteler ve özenle seçilmiş hammaddeler ile tasarlanan heykelsi çikolataları ile bu lezzeti yaratıcı bir mecraya dönüştürüyor.

'SUYUN ZEKASI' İLE GELECEĞİN RUHUNU YANSITIYOR

Reflections İstanbul ekibi üyeleri ve aynı zamanda serginin proje ortakları Bartuğ Sayılı ve Mert Onaran, Esma Sultan’ın tarihi dokusunu teknoloji ile buluşturacak. Yüksek teknoloji, ışık tasarımı, ses tasarımı ve 3D görsel efektler ile Esma Sultan bir mekan olarak yeniden kurgulanıyor.

CGI & VFX sanatçısı Mert Onaran'nın dijital yapıtı "Suyun Zekası" ışık ve görsel teknoloji sayesinde Esma Sultan'ın tarihi dokusu ile birleşecek. 

Suyun temsil ettiği Bereket teması, suyun titreşimleri, akıcılığı ve yaydığı ses frekanslarının yapay zeka ile harmanlanmasından oluşan verilerin dijital sanata dönüşmesi deneyimlenecek.

Ayrıca özel olarak hazırlanan performans sanatları koreografisi ile suyun dans ile bütünleşmesi sağlanacak.

Etkinliğin biletleri Biletix'ten alınabilir.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler