AKP Çukurova ilçe binasına silahlı saldırı!

AKP Çukurova ilçe binasına silahlı saldırı gerçekleşti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Suçlunun en kısa sürede bulunacağına inanıyoruz" açıklamasında bulundu. AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise, saldırıyı gerçekleştiren zanlının gözaltına alındığını açıkladı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik de, "13-14 el ateş açıp, mensubu olduğu partiyi söylemiş. Saldırgan 'AK Parti'ye karşıyım' deyip ateş açmış" dedi. Öte yandan AKP ilçe binasının deprem sonrası meydana gelen hasar nedeniyle, daha önce boşaltıldığı kaydedildi.

Yayınlanma: 20.04.2023 - 17:13
Abone Ol google-news

Adana'nın Çukurova ilçesinde bulunan AKP ilçe binasına kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendiği aktarıldı. Saldırının gerçekleştiği an, çevredeki yurttaşlar tarafından kaydedildi.

SUÇLUNUN EN KISA SÜREDE BULUNACAĞINA İNANIYORUZ"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, saldırıya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Çukurova ilçe binamıza yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz. Suçlunun en kısa sürede bulunacağına inanıyoruz. Tüm teşkilatımıza geçmiş olsun."

KURTULMUŞ: ZANLI GÖZALTINDA!

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise, katıldığı CNN Türk canlı yayınında saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Kurtulmuş, "Bu saldırıyı gerçekleştiren zanlı gözaltında" dedi.

"13-14 EL ATEŞ EDİP, MENSUBU OLDUĞU PARTİYİ SÖYLEMİŞ"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de, saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP'ye karşı 'nefret dili' kullanıldığını savunan Çelik, şunları kaydetti:

"13-14 el ateş açıp, mensubu olduğu partiyi söylemiş. Saldırgan 'AK Parti'ye karşıyım' deyip ateş açmış. Seçime giderken böyle provokasyoların olacağını bilen bir partiyiz. Sandığa giderken demokratik mücadelemizi en güçlü şekilde sürdüreceğiz."

RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda silahlı saldırıyı kınarken yakalanan şüphelinin gözaltına alındığını kaydetti. Bozdağ, "AK Parti Adana Çukurova İlçe Başkanlığı Binasına yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından saldırı ile ilgili resen tahkikat başlatılmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs gözaltına alınmış olup soruşturma titizlikle yürütülmektedir" ifadelerini kullandı.

BİNA DAHA ÖNCE BOŞALTILMIŞ!

Adana'da silahlı saldırı düzenlenen AKP Çukurova İlçe Başkanlığı binasının deprem sonrası meydana gelen hasar nedeniyle, daha önce boşaltıldığı kaydedildi. 

Pompalı tüfekli saldırganın ateş açtığı binanın camları ve tavanında, saçma delikleri oluştuğu görüldü. 

Emniyete götürülen şüphelinin işlemlerinin sürdüğü de belirtildi.

SİYASİLERDEN SALDIRIYA TEPKİ

İstanbul İl Başkanlığı binasına geçen haftalarda silahlı saldırı düzenlenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP ilçe binasına yönelik saldırıya dair "Ak Parti Çukurova İlçe Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, Zaten son günlerde yeterince yara alan demokrasimize karşı gerçekleştirilen bu saldırıların bir daha yaşanmamasını diliyorum. Tüm Ak Parti teşkilatlarına geçmiş olsun." mesajını paylaştı.

FUAT OKTAY: SALDIRILAR ASLA HEDEFİNE ULAŞMAYACAKTIR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: "AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığımıza düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Birlik ve beraberliğimize yönelik yapılan bu saldırılar asla hedefine ulaşamayacaktır. Çukurova Teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL: ŞİDDETLE KINIYORUM

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Twitter hesabından "AKP Çukurova İlçe Başkanlığı'na yönelen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Demokratik seçim sürecini engellemeyi hedefleyen bu türden saldırıların bir daha yaşanmamasını umuyorum" paylaşımını yaptı.

MANSUR YAVAŞ: OLAYLARIN BİR AN ÖNCE SON BULMASINI DİLİYORUM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, 14 Mayıs seçimleri için açtığı '2023' hesabından yaptığı paylaşımda, "AK Parti Çukurova ilçe binasına düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Olayın en kısa sürede aydınlatılmasını ve bu provokatif olayların bir an önce son bulmasını diliyorum" dedi.

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler