Ali Babacan 'AK Parti’deki makul insanlara sesleniyorum' diyerek Can Atalay çağrısı yaptı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AYM’nin Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararının Yargıtay’a gönderilmesine tepki gösterdi. Babacan “Buradan kabinedeki ve AK Parti’deki makul insanlara sesleniyorum: Sizi dönüşü olmayan karanlık dehlizlere sokuyorlar” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 28.12.2023 - 12:20
Ali Babacan 'AK Parti’deki makul insanlara sesleniyorum' diyerek Can Atalay çağrısı yaptı
Abone Ol google-news

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından verilen hak ihlali kararının tekrar Yargıtay’a gönderilmesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 

‘AK Parti’deki makul insanlara sesleniyorum’ diyen Babacan’ın paylaşımı şu şekilde:

"Bu ülkenin kurucu senedi, yapılan her işlemin dayanağı olan Anayasa'yı tanımayanlar büyük bir hukuk darbesine imza atıyor. Anayasa Mahkemesi kararına katılın veya katılmayın. Can Atalay’ı sevin veya sevmeyin. Önemli değil. Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti iddiasının gereği olarak bu kararın uygulanması şart. Buradan kabinedeki ve AK Parti’deki makul insanlara sesleniyorum: Sizi dönüşü olmayan karanlık dehlizlere sokuyorlar. Ses çıkarın, gün bugündür. Susmayın, adalete sahip çıkın. Sayın Erdoğan’a sesleniyorum: Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmaması bu ülkenin beka sorunu haline gelmiştir. Size dayanarak, sizden aldıkları güçle ülkeyi bu karanlık yola sokanları durdurun. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın sözleriyle sesleniyorum: “Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz!” 100 yılı aşmış demokrasimiz tamamen ilkel çağlara mı dönsün istiyorsunuz? Adalet, hak yerlerde ama, iyice sürünsün mü istiyorsunuz? Ne istiyorsunuz? Sesleniyorum: Utanacaksınız. Bu gidişatı sürdüremezsiniz. Derhal Anayasa'nın asgari gereğini yerine getirip Anayasa Mahkemesi kararını uygulayın!"


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler