İki yıl önceki paylaşıma İsmailağa soruşturması

Laiklik karşıtı girişimlerin ardı arkası kesilmiyor. CHP Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Esin Tümer hakkında, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’na yönelik iki yıl önce attığı bir tweet nedeniyle soruşturma açıldı.

Yayınlanma: 24.02.2024 - 03:00
İki yıl önceki paylaşıma İsmailağa soruşturması
Abone Ol google-news

Laiklik karşıtı girişimlerin ardı arkası kesilmiyor. CHP Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Esin Tümer, 16 Aralık 2022’de 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasından hüküm giyen Kadir İstekli ve İsmailağa cemaatine yönelik sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Paylaşımda “Alt yaşında çocukla evlenip, tecavüz eden Kadir İstekli ve İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, yani sapık yaratıklar tutuklandı. Gazeteci Timur Soykan’ı tebrik ediyorum. Timur Soykan yalnız değildir” ifadeleri yer aldı. Yaklaşık 2 yıl önce yapılan bu paylaşım hakkında Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Açılan soruşturma kapsamında CHP’li Tümer ifadeye çağrıldı.

“GERİCİLİĞİN PANZEHRİ LAİKLİK”
Karakoldaki ifadesi sonrası Cumhuriyet’e konuşan Esin Tümer, yaklaşık iki yıl önceki iletiye şimdi soruşturma başlatılmasının manidar olduğuna değindi.  “2024 Türkiye’sinde bir kadın olarak Laik Türkiye Cumhuriyeti’nde 6 yaşındaki kız çocuğuna elini uzatmış ahlak yoksunu kişilerin haberini yapan gazeteciye teşekkür etmek ve tutuklanan Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel’e ‘Sapık Yaratıklar’ dememden dolayı ifadeye çağırılmam benim için üzücü bir durumdur” diyen Tümer, sözlerine şöyle devam etti:

“Din kisvesi adı altında 6 yaşındaki çocuğa kadar uzanan örümcek kafalı zihniyete karşı en önemli panzehir Laiklik. Cumhuriyet kadınlarının ve laiklik ilkesinin bu zihniyeti nasıl rahatsız ettiğini de görüyoruz. Laikliğin açıktan hedef yapıldığı bu dönemde 'Nereden ne koparırız'ın derdindeler. 6 yaşındaki kız çocuğuna elini uzatan ahlak yoksunu kişilere "sapık yaratıklar" demek hakaret değildir. Cumhuriyet kadınları olarak başta laiklik olmak üzere Atatürk devrimlerini korkmadan savunmaya devam edeceğiz.”

Tümer, avukatı Ramazan Cindoruk aracılığıyla suçlamaları reddederken takipsizlik kararı verilmesi talebinde bulundu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler