Kamu personeline miting tehdidi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı toplu açılış törenine müdürlükte çalışan tüm personelin katılmasına yönelik birimlere yazı gönderdi.

Yayınlanma: 16.01.2023 - 04:00
Kamu personeline miting tehdidi
Abone Ol google-news

CHP’den ayrılarak AKP’den belediye başkan adayı olan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, 12 Ocak’ta tüm ilçe, şube ve bağlı birimlere “Toplu açılış töreni” konulu yazı gönderdi.

Yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı toplu açılış törenine işaret eden Saylak, “İl müdürlüğümüz hizmet binasının da açılışı yapılacağından, ilimiz tüm Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışan personelin, kurumumuzda hazır bulunmasını önemle rica ederim” dedi. Personelin, yazı dışında da sözlü olarak açılışa katılması yönünde baskı yapıldığı ve tehdit edildiği iddia edildi.

Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Saylak’a “Siyasete yamanmak için kaç takla attığınızı da iyi bilirim. Kendinize siyasi rant oluşturmak adına devletin gücünü kullanarak kamu çalışanlarını siyasetinize alet edemezsiniz. Devletin bir kurumunu işgal ediyorsunuz. Bu yaptığınız görevi kötüye kullanma suçudur” tepkisini gösterdi. Saylak, Erdoğan ile telefon görüşmesinde “Büyüksün reisim” sözleriyle gündeme gelmişti. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon