Öğrenciler tepkili: KYK yurduna LGBTİ karşıtı afiş

İzmir'de KYK'ye ait öğrenci yurduna LGBTİ'ye karşı yapılacak eylemin afişleri asıldı. Cumhuriyet'e konuşan öğrenciler, "Devlet yurtlarında bu tür ötekileştirici ve nefret içerikli afişlerin veya söylemlerin bulunması bile ürkütücü" diyerek tepki gösterdi.

Yayınlanma: 06.11.2022 - 03:15
Öğrenciler tepkili: KYK yurduna LGBTİ karşıtı afiş
Abone Ol google-news

İzmir Bornova Erkek KYK Yurdu’nun giriş kapısına LGBTİ karşıtı eylemin afişleri asıldı. İzmir Büyük Aile Platformu’na ait afişlerde bugün gerçekleşecek eyleme çağrı yapıldı.

Afişlerde, “Çocuklarımızın LGBT dayatmasından korunması için toplanıyoruz. Dil, din, ırk, mezhep, siyasi görüş, ideoloji farkı gözetmeksizin herkesin bu çağrımıza kulak vermesini istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

Afişte, “Biz İzmir Büyük Aile Platformuyuz. En büyük gücümüz aile diyoruz. Aile değerlerini hiçe sayan her türlü oluşuma ve dayatmaya karşı büyük bir gücüz. Ülkelere ve Türkiye’mize yönelik sürdürülen LGBT dayatmasının, ailenin tahrip edilmesi, gençlerimizin bütün aidiyet değerlerinden kopartılarak yozlaştırılması, kadının değersizleştirilmesi, çocuklarımızın cinsiyetsizleştirilmesi demek olduğunun bilicindeyiz. Toplum ve hukuk nezdinde dayatılan LGBT ideolojisini kabul etmiyoruz. Toplumun temel taşı olan aile kurumunun yozlaştırılmasına ve toplum yapısının bozulmasına karşıyız. LGBT propaganda ve dayatmasına karşı farkındalık oluşturmak istiyoruz. LGBT tehlikesinin farkında olmayan kesimler sebebiyle insanlığın felakete sürüklenmesini istemiyoruz” ifadeleri kaydedildi.

‘BAŞKA YURTLARDA DA VAR’

Yurtta kalan ve duruma tepki gösteren öğrencilerden Anıl Arabacı, “Bir sabah uyanıp nefret içerikli, ötekileştirici bir afişle karşılaşıyorsunuz ve bu afiş KYK yurdunun içerisine asılıyor. Devlet yurtlarında bu tür ötekileştirici ve nefret içerikli afişlerin veya söylemlerin bulunması bile ürkütücü. Üstelik yurtlarda barınan ve sırf bu ötekileştirici tutumlar nedeniyle cinsel kimliğini veya yönelimin ‘gizlemek’ zorunda kalan öğrenciler varken” dedi. “Diğer bloklara baktığımda afişler oraya da asılmıştı. Aynı şekilde başka KYK yurtlarında kalan birkaç arkadaşımda yurtlarında bu afişlerle karşılaştıklarını söylediler” diye konuştu.

Öğrenciler, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin yakınında bulunan bir camide cuma namazı çıkışında yine LGBTİ karşıtı mitinge ilişkin broşürler dağıtıldığını söyledi. Broşürlerde, “Çocuklarımızın LGBT dayatmasından korunması için toplanıyoruz” ifadeleri yer aldı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler