Sözleri tartışma yaratan İYİ Partili İbrahim Halil Oral'dan Kemal Kılıçdaroğlu’na özür ziyareti

CHP lideri Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklamaları sonrası disipline sevk edilen İYİ Partili Oral'ı kabul etti. Oral, "Benim bir şeyler söylemem gerekirken, beni teselli etmeye çalışması çok manidardı" dedi. Oral, ortak aday olması durumunda kendisi için çalışmaktan zevk duyacağını ilettiğini söyledi.

Yayınlanma: 11.06.2022 - 02:00
Sözleri tartışma yaratan İYİ Partili İbrahim Halil Oral'dan Kemal Kılıçdaroğlu’na özür ziyareti
Abone Ol google-news

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklamaları sonrası disipline sevk edilen İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral dün Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Yaklaşık 20 dakika süren görüşmeye ilişkin Cumhuriyet’e bilgi veren Oral, Kılıçdaroğlu’nun “üslubunun çok kibar” olduğunu belirterek, “Keyif aldığımız bir sohbet oldu. Kemal Bey, işin, havuz medyasının çarpıtması olduğunun farkında olduğunu söyledi. ‘Siz hiç bundan dolayı üzüntü duymayın. Ben biliyorum, önünü keserler arkasını keserler bağlamından koparırlar’ dedi. Hiçbir sitemi yoktu. Kemal Bey’in beni rahatlatması, teselli etmeye çalışması çok manidardı” dedi.

‘Partinin iç işi’

Oral, şunları söyledi: “İlahiyatçıyım. Benim Kürt olmam diğerinin Alevi olmasının hiçbir zaman önemli olmadığını söyledim. Bunların cumhurbaşkanlığında da önemli olmadıklarına işaret ettim. Ve kendisine ‘Altı genel başkanın ortak adayı siz olursanız, sizin için çalışmaktan zevk duyarım’ dedim. ‘Kim olursa olsun tek adam sultasından kurtulmak için hep birlikte çalışacağız’ dedik.” Oral, disiplin sürecinin görüşmede gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruyu, “Konuşmadık. Disiplin süreci bizim partimizin iç işi. Partime hiçbir kırgınlığım yok. Verilecek her karara saygı duyarım” şeklinde yanıtladı. 

Oral, katıldığı bir YouTube programında Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda “Alevi olması benim açımdan bir engel değil ama Türk toplumu açısından, yani Sünni diyebileceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Oy verilmemesi gereken bir problemdir” demişti. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler