'Tarikatlar jandarmaya sızmasın' dedi, giriş yasağı geldi

15 Temmuz sonrası FETÖ’den boşalan yerlere Menzil tarikatının doldurulduğunu, asker olmak isteyen Şehit/Gazi yakınları için ayrılan kontenjanlara dahi tarikat mensuplarının getirildiğini gündeme getirmesi gerekçesiyle hakkında 3 soruşturma açılan emekli Gazi Üsteğmen Erhan Kaleli’nin orduevlerine girişi yasaklandı.

Yayınlanma: 03.11.2021 - 12:18
'Tarikatlar jandarmaya sızmasın' dedi, giriş yasağı geldi
Abone Ol google-news

15 Temmuz sonrası FETÖ’den boşalan yerlere Menzil tarikatının doldurulduğunu, asker olmak isteyen Şehit/Gazi yakınları için ayrılan kontenjanlara dahi tarikat mensuplarının getirildiğini gündeme getirdiği gerekçesiyle hakkında 3 soruşturma açılan emekli Gazi Üsteğmen Erhan Kaleli’nin orduevlerine girişi yasaklandı.  Kaleli, “Bugün bir Gazi’nin girişini yasakladıkları askeri sosyal tesisleri hala tespiti yapılmamış kripto FETÖ’cüler, Menzilciler, Diyanet’e bağlı tarikatçı bazı sivil imamlar kullanıyor. Daha ne kadar alçalacaklar merakla bekliyorum. Sırada Gazilik maaşım mı var?” dedi. 

Ankara Sıhhıye Orduevi’ne dün giden Erhan Kaleli, girişte kimlik okutulan ‘terminal’ isimli cihazda “sadece askeri sosyal tesislere girişi yasaktır” uyarısı ile karşılaştı. Kartta sorun olabileceğini düşünerek yetkililerle görüşen Kaleli, kartta bir sorun olmadığını ve orduevlerine girişinin yasaklandığını öğrendi. Uygulamanın hukuk dışı olduğunu söyleyen Kaleli, “Orduevleri bizim yasal hakkımızdır. Askeri personelden bunun için aidat alınır. Yasaların bize verdiği bu hakkın hiçbir gerekçe gösterilmeden yok sayılması görevi kötüye kullanmaktan başka bir durum değildir” dedi. Daha önce Menzil tarikatının Jandarma’ya sızdığını, Şehit ve Gazi yakını kontenjanlarının tarikatçılarla doldurulduğunu delillerle açıkladığını ve konuyu gündeme getirdiğini anımsatan Kaleli, “Tarikatların orduya sızmaya çalıştığını delillerle ortaya koyduğum için hakkımda 3 soruşturma açıldı. Askeri tesislere giriş yasağı da tümüyle bununla ilgili. Bir Gazi’ye bunları yapmaları vicdansızlığın, terbiyesizliğin göstergesidir. Amirallerimize de benzer uygulamalar yapılmıştı. Devletin öncelikle millet olduğunu, oturdukları koltukta geçirecekleri sürenin kısıtlı olduğunu unutuyorlar. Bizler emekli olduktan sonra siyasete girebilir, siyasi parti dahi kurabiliriz. Bu bizim yasal hakkımızdır. Kaldı ki, vatanı milleti düşünmek siyaset değil, vatandaş olabilmenin bir gereğidir. Atatürk de istifa ettikten sonra siyasete atılmıştı. Bu dönemde Atatürk görevinden istifa etmiş olsaydı ordu evlerine alınmayacaktı. Tümüyle kanuna aykırı olarak!” diye konuştu. 

‘TESİSLERİ KRİPTOLAR KULLANIYOR’

Askeri sosyal tesisleri kripto FETÖ’cülerin kullandığını öne süren Erhan Kaleli, “Bugün bir Gazi’nin girişini yasakladıkları askeri sosyal tesisleri kahraman ordu personelimizin yanında ordu içerisinde hala tespiti yapılmamış kripto FETÖ’cüler, Menzilciler, orduya sızan diğer tarikat üyeleri, Diyanet’e bağlı tarikatçı bazı sivil imamlar kullanıyor. Hatta bir Tuğgeneral telefonla arayıp askeri kampta en iyi manzaraya sahip odayı tarikatçı bir imam için ayarlayabiliyor. Bir Gazi’ye ise devletin ordu evi dahi çok görülüyor. Zaten aktif olarak kullanmadığım tesislere giriş yasağı umurumda değil. Maksadım, başka bir Gazi’mizin, askerimizin hakkının yenmemesidir. Bu gibi konularda biz konuşmazsak, herkes susar. Bir askerin orduevi vatan sathıdır. Daha ne kadar alçalacaklar merakla bekliyorum. Sırada Gazilik maaşım mı var” ifadelerini kulandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) FETÖ'den boşalan kadrolara başka dini grupların yerleştiğine dair uyarılarda bulunan Gazi Üsteğmen Erhan Kaleli'ye askeri tesislere giriş yasağı geldi.


"BAŞKA TARİKATLAR YERLEŞTİRİLİYOR"

Kaleli, gazetemizde "Subay ve astsubaylık kontenjanlarını Menzilciler doldurdu iddiası" başlığıyla yayınlanan röportajında, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’ndeki subay ve astsubaylık için ‘şehit ve gazi’ yakınlarına ayrılan kontenjanlarla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulunmuştu. Mülakatlarda kamera kaydı alınması gerektiğini ya da mülakatın kaldırılması gerektiğini kaydeden Kaleli, “15 Temmuz’dan sonra mülakat komisyonları ağırlıklı olarak sivil personelden teşkil edilmiş durumda. Askerlerin komisyonda söz hakları yok. Bazı subaylar bu durumdan rahatsız. FETÖ’den boşalan yerlere bugün başka tarikatlar yerleştiriliyor” demişti.




İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler