Zaferin 100. yılında büyük ayıp: Meclis'in ardından MEB de Lozan'ı unuttu!
Milli Eğitim Bakanlığı’nca temmuzda hazırlanan e-bültende, “Türkiye’nin tapusu” Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yılına yer verilmedi. Lozan, daha önce de TBMM ajandasında unutulmuştu!

Mustafa Şentop’un Meclis Başkanlığı döneminde, 2023 için bastırılan ve milletvekillerine dağıtılan ajandada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu” olarak nitelendirilen Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yılını unutmasının ardından benzer bir olayın Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) da yaşandığı ortaya çıktı.
MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2 Ağustos’ta, genel müdürlüğün çalışmalarının yer aldığı, 1-31 Temmuz tarihlerini kapsayan bir e-bülten yayımladı. Söz konusu bültende, temmuz ayına ilişkin önemli günlere yönelik bilgiler de paylaşıldı.
TEK BİR İFADE YOK
Bültenin açılışında 15 Temmuz darbe girişimine yer verilerek “Tüm şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi şükranla anıyoruz” denildi.
Terör örgütü PKK tarafından katledilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın da anıldığı bültende, Türk Dil Kurumu’nun kuruluşunun 191. yılı, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 49. yılı, Erzurum Kongresi’nin 104. yılı kutlandı. 24 Temmuz’un da “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olduğu belirtildi.
Ancak kutlamalar arasında bu yıl 24 Temmuz’da 100. yılı kutlanan Lozan’a yer verilmedi. Bültende, Lozan Barış Antlaşması’na ilişkin herhangi bir ifade yer almadı.

En Çok Okunan Haberler
-
10 belediye başkanı AKP'ye katıldı
-
O korgeneralden anlamlı tavır!
-
Bin Ladin'i öldüren askerden radikal karar!
-
İfade işlemleri devam ediyor
-
Hedef gösterilen yaşlı kadın yanarak can verdi
-
Meteoroloji'den İstanbul için 'saatli' kar uyarısı!
-
Erdoğan'dan TÜSİAD'a ağır sözler!
-
Hadise'ye konserde büyük şok: Hayranı sahneye atladı!
-
Sahi, siyasi yasak nasıl geldi?
-
Çin’e karşı kaldıraç Rusya