Veli Kavlak'tan transfer itirafı! 'Menajerime bile talimat vermiştim'

Profesyonel futbolculuk kariyerini kısa süre önce noktaladığını açıklayan Veli Kavlak açıklamalarda bulundu. Kavlak, A Milli Futbol Takımı, Beşiktaş kariyeri ve Yusuf Demir hakkında dikkat çeken sözler sarf etti.

Yayınlanma: 23.09.2022 - 20:49
Veli Kavlak'tan transfer itirafı! 'Menajerime bile talimat vermiştim'
Abone Ol google-news

Beşiktaş forması giydiği 2015-2016 sezonunda yaşadığı omuz sakatlığı sonrası eski formunu yakalayamayan Veli Kavlak, 2018-2019 sezonunda sözleşmesinin bitmesinin ardından herhangi bir takımla anlaşma sağlamadı. 33 yaşındaki eski futbolcu kısa süre önce yeşil sahalara veda etti.

Radyospor'a açıklamalarda bulunan tecrübeli orta saha, "Uzun yıllardır süre gelen bir sakatlık sürecim oldu maalesef. İlk olarak 2011 yılında omuz bölgemde başlamıştı. O zaman yapılan tetkiklerde bir soruna rastlanmadığı söylenmişti ama oynadığım her yıl ağrımın artması ile sorun kronikleşmiş. Süreç, çok uzun sürdüğü için ciddi kronikleşmeye başlıyor ve gereken müdahale, gerektiği zamanda yapılmayınca bu tarz facialar yaşanıyor ne yazık ki" açıklamasını yaptı.

"BEN DEĞERLENDİRMEK İSTEMEDİM"

Beşiktaş'tan ayrılmasının ardından kendisine transfer teklifleri geldiğini açıklayan Kavlak, "Şayet ilk sorun çıktığı zaman, ciddiye alınıp etkili müdahale yapılabilseydi ben hala futbol oynayabilirdim. 2018’de Beşiktaş’tan resmi olarak ayrıldım. Ayrılık sonrası Anadolu kulüplerimizden çokça teklifler geldi ama ben değerlendirmek istemedim. Sakatlığımın tamamen geçmesini istedim. Sonrasında tekrar futbola iyi bir şekilde dönmek için çok çaba sarfettim ama olmadı. Benim için de çok üzücü bir durum oldu bu" dedi.

"GÖRÜŞMELERİMİZ OLDU"

Rapid Wien'le görüşmelerde bulunduğunu belirten tecrübeli futbolcu, "Altyapısından yetişmiş olduğum eski kulübüm Rapid Wien’le altyapıda çalışmak için görüşmelerimiz oldu. Benimle özel olarak ilgileniyorlar ve devamlı kontak halindeler. Bende işe altyapılardan başlayıp, daha sonrasında yükselmek istiyorum. Güzel bir deneyim oluyor, yakında da ilk hocalık deneyimimizi yaşayacağız. Türkiye'den de görüştüğüm kulüpler oldu tabii ama Avusturya'da kalacağım. Gelecekte futbolda neyin ne olacağını tam bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.

"TALİMAT VERMİŞTİM"

Beşiktaş'ta uzun yıllar forma giydikten sonra siyah-beyazlılarda teknik direktörlük yapmak istediğini vurgulayan Veli Kavlak, "Teklifler olduğunda da hep söylemiştim, benim için öncelik her daim Beşiktaş olacak diye. Nitekim öyle de oldu. Maddi anlamda çok daha iyi teklifler vardı ama ben hiçbir zaman Beşiktaş'tan ayrılmak istemedim. Hatta menajerime bile talimat vermiştim, 'başka kulüplerden gelen teklifler ne olursa olsun değerlendirilmeyecek' şeklinde. En büyük hayallerimden biri de Beşiktaş'a teknik adam olarak geri dönebilmektir" açıklamasını yaptı.

"BEŞİKTAŞ UZUN VADEDE AVANTAJLI"

Veli Kavlak son olarak Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendirdi ve "Genel olarak uzun vadede Beşiktaş'ın avantajlı olduğunu düşünüyorum. İyi futbolunu genel olarak sezona yayabilirse Beşiktaş çok başarılı olur. Son iki maç istenen seviye olmadı ama takım olarak çok kaliteli bir kadroya sahipler. Bu sezon zirve mücadelesi çok daha heyecanlı olduğundan tüm takım taraftarlarımızın sakin kalmasını rica ediyorum çünkü sonlara doğru hararetli bir süreç olabilir" açıklamasını yaptı.



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler