Adıyaman'daydı... Cumhuriyet gündeme getirdi facianın eşiğinden dönüldü

Cumhuriyet'in manşetine taşıdığı görüntülerin ardından o siteyle ilgili harekete geçildi.

Yayınlanma: 13.09.2023 - 15:23
Adıyaman'daydı... Cumhuriyet gündeme getirdi facianın eşiğinden dönüldü
Abone Ol google-news

Adıyaman İndere’de depremzedelere konut inşaatında yaşanan ihmallere ilişkin Cumhuriyet’in haberinin ardından yıkılması kararı alınan iki blokta dün yıkıma başlandı.

Emlak Konut GYO’nun deprem konutlarında çekildiği belirtilen görüntülerde demir kolonların içerisinde betonların olmadığı görülüyordu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca yaptırılan 4 milyar 104 milyon 961 bin TL’lik deprem konutu projesini ana firma Cevahir Yapı ve taşeron firma UNTD İnşaat şirketi üstleniyor. 

YIKIMINA BAŞLANDI 

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurahman Tutdere, “Söz konusu inşaatta incelemelerde bulunduk. Bazı uygulamaların doğru bir şekilde yapılmadığı için ortaya bir sorun çıktığını gördük. İlgili kısımların yıkımına başlandı” dedi.

Sürecin takipçisi olacaklarını ifade eden Tutdere, “Firma yetkilileri bununla ilgili ihmali kabul etti. Daha tedbirli olacaklarını ifade ettiler. Yurttaşlarımızın sağlıklı konutlara kavuşabilmesi için biz de sahada incelemelerde bulunup çalışmalar yürüteceğiz” diye konuştu.

‘ETKİN BİR DENETİM YOK’

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Adıyaman İl Temsilcisi Tuncay Kaya, İnşaat Mühendisleri Odası’nın yıkım sürecinin gözlemcisi olacağını kaydetti. Beton santrallarının denetimleri ile ilgili ciddi sorunlar olduğuna dikkat çeken Kaya, “Türkiye’nin en pahalı betonu Adıyaman’da. Buna karşın Adıyaman’da betonlarda kırma taş değil dere kumu ve dere çakılı kullanılıyor. Dere çakılları yuvarlak olduğu için betona yerleşmesi de zor oluyor. Bu nedenle bağlayıcılığı kötü oluyor ve binalarda kullanılan betonlar tam anlamıyla istenilen standartlarda olmuyor. Bununla ilgili de etkin bir denetimin olduğunu düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon