Bodrum'a 60 saatte 60 bin araç giriş yaptı

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen yurttaşlar Bodrum’a akın ederken, 60 saatte 60 bin araç ilçeye giriş yaptı. Sahillerde adım atacak yer kalmazken, güvenlik ise Bodrum’da en üst seviyeye çıkarıldı.

Yayınlanma: 25.06.2023 - 12:25
Bodrum'a 60 saatte 60 bin araç giriş yaptı
Abone Ol google-news

Okulların kapanması ve 9 günlük bayram tatiliyle Bodrum yerli turist akınına uğradı. Özellikle 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte araçlarıyla Bodrum’a gelen yurttaşlar uzun trafik kuyrukları oluşturdu.

BODRUM’UN NÜFUSU 850 BİNE ULAŞTI

Uçaklar ve şehirlerarası otobüsler ek seferler koydu. Cuma günü mesai bitimiyle birlikte Bodrum’a akın eden yerli turistlerle birlikte Bodrum’un nüfusu 850 bine ulaştı.

60 saate 60 bin aracın girdiği ilçede sahiller de doldu taştı. Bodrum’un tüm sahillerinde adım atacak yer kalmadı. Güneşin, kumun ve denizin tadını çıkaran tatilciler müziğin ritmiyle de doya doya eğlendi.

Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin otel doluluklarının yüzde 85’e ulaştığını ifade ederek, "Bodrum’da bayram tatili pazartesi günü başlamış oluyor. Oteller ve şehir olarak hazırız. Tatil planı yapmayan varsa Bodrum’a bekliyoruz. Otellerde doluluk oranı yüzde 85 civarlarında görünüyor. Bodrum’da kişi başı 1000 liraya da konaklama var, 1000 Euro'ya da konaklama var" dedi.

Şahin şöyle devam etti:

"Bodrum’da eğlenmek isteyene eğlence, sessizlik isteyene sessizlik var. Antik Tiyatro’da, eğlence mekanlarında bayramda ünlü isimler sahne alacak. Dolandırıcılar otellerin linklerini ele geçirip otelleri ve misafirleri dolandırıyorlar. Otelin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olduğuna, acentenin TÜRSAB’a bağlı olduğunu misafirlerimiz kontrol etsinler. Sosyal medya gibi ortamlardan lütfen rezervasyon yapmasınlar. Otellerin resmi internet hesaplarından rezervasyon yaparak teyitli bir şekilde işlem yapmaları gerekir."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler