Depremde kaç kişi kayboldu: Aradığınız devlete ulaşılamıyor!

Kahramanmaraş merkezli, 11 kentte yıkıcı etkisini gösteren depremlerin üzerinden 6 ay geçti. Resmi rakamlara göre en az 50 bin 783 yurttaşımız yaşamını yitirdi. Ancak depremlerde kaç kişinin kayıp olduğuna ilişkin yetkililer hâlâ bir açıklama yapmadı. Kayıp yakınlarının akıbetini merak eden yurttaşlar ise sürecin etkin bir biçimde yürütülememesine tepkili.

Yayınlanma: 12.08.2023 - 03:00
Depremde kaç kişi kayboldu: Aradığınız devlete ulaşılamıyor!
Abone Ol google-news

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, depremde kaybolan yurttaşların verilerinin gizlendiğini ifade ederek duruma tepki gösterdi.

‘ŞEFFAFLIKTAN UZAK’

Nazlıaka, “Sürece ilişkin bir yönetememe durumu söz konusu. Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, yıkılan bir binanın enkazında yaşamını yitiren 14 yaşındaki Yunus Emre Tunçbilek’in cenazesi Adana’dan çıktı. Bu olay bile sürecin nasıl yönetildiğini açıklar nitelikte. AKP iktidarı canlarımıza sahip çıkamadı. Ancak ölülerimize de sahip çıkamıyorlar. İktidar, özensiz, sevgisiz, şeffaflık ve hesap verilebilirliğin olmadı bir düzende ısrar ediyor” dedi.  

(Aylin Nazlıaka)

‘MUHATAP BİLE YOK’

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, yetkililerin elinde somut verinin olmadığını ifade etti. Sağkan, “İnsanlar, kayıplarına ulaşmak istiyor. Öldülerse ziyaret edebilecekleri bir mezarları olsun istiyorlar. Devlet yetkililerinin bu konuda bir yükümlülüğü var. Aileler kayıpları konusunda muhatap bulamıyor” dedi.  

(Erinç Sağkan)

‘HER YOLU DENEDİM...’

Depremzede Bulut Özgür, yüzlerce kişiye mezar olan Hatay’daki Rönesans Rezidans’ın enkazı altında kalan 32 yaşındaki eşi ile 16 aylık kızı Esila’ya ulaşamadı. Özgür, “Her yolu denedim, ancak kızım ve eşime hiçbir şekilde ulaşamadım” dedi.

YETKİLİLERDEN YANIT YOK

İçişler Bakanlığı'ndan ve Hatay Valiliği'nden ulaştığımız yetkililer depremde kaybolan yurttaşlara ilişkin sorduğumuz soruları yanıtsız bırakırken bu alana dair veri derleme toplama çalışmalarının olmadığını dile getirdi. 

 

 

 

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler