Gaziantep Valisi Davut Gül'den kentte yapılan cami anonslarıyla ilgili açıklama

Gaziantep Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınırda operasyon düzenlediğini sosyal medya hesabından duyurdu. sözleriyle duyurdu. Gaziantep Valisi Davut Gül ise çıkma yasağı gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 17.08.2022 - 00:17
Gaziantep Valisi Davut Gül'den kentte yapılan cami anonslarıyla ilgili açıklama
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bu sabah saatlerinde Ayn el-Arap'a bağlı bazı mevkilerde Suriye ve YPG/PKK'nın ortak kullandığı mevzileri bombalamıştı.

Suriye'nin Ayn el-Arap bölgesinde, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bulunan Çiçekalan Hudut Karakolu'na da roketli saldırı düzenlenmişti.

Saldırıda Topçu Uzman Çavuş Uğurcan Cirnooğlu şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Şanlıurfa sınır hattına teröristlerce düzenlenen saldırının ardından belirlenen hedeflerin vurulduğunu, 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirmişti.

SINIRDA HAREKETLİ SAATLER

Gaziantep Karkamış’ta camilerden 'dışarı çıkmayın' anonslar yapıldı.

Yapılan anonsta, “Türk Ordusu birazdan terör örgütü PKK’ya operasyon düzenleyecektir. Lütfen evlerinizden çıkmayın” ifadelerinin kullanıldı. 

Gaziantep Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Karkamış’ta duyulan sesler sizleri telaşlandırmasın, güvenlik güçlerimizin kontrollü müdahalesidir” dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: "MAKSADINI AŞTI"

Gaziantep Valisi Davut Gül'den kentte yapılan cami anonslarıyla ilgili açıklamasında "Yapılan anonslar maksadını aşmış olup, sokağa çıkma yasağı vb. durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir" dedi. Gül,  sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını da bildirdi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep'te camilerden yapılan anonslara ilişkin açıklamada bulundu:

"Vali Bey ile biraz önce konuştuk. Sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece ufak bir uyarı söz konusu olacakmış, zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğukkanlı olmalarıdır. Oradaki kamu görevlilerini de tenkit ettiğimi söylemek istiyorum."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler