Hatay’da ‘umudun iyilik hali’ sempozyumu

Hatay Psikologlar Derneği, “Umudun iyilik hali” parolasıyla bugün başlayacak ve iki gün sürecek “Hatay 2. Psikoloji Sempozyumu”nu düzenliyor.

Yayınlanma: 08.12.2023 - 04:00
Hatay’da ‘umudun iyilik hali’ sempozyumu
Abone Ol google-news

Depremin fiziksel yıkımı geride kalsa da psikolojik yıkımı devam ediyor. Bölge insanının ruh sağlığının korunması ve iyileştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdüren Hatay Psikologlar Derneği “Umudun iyilik hali” parolasıyla “Hatay 2. Psikoloji Sempozyumu” düzenliyor. Sempozyumda hem uzman psikologların sunumları hem de atölye eğitimleri yer alacak. Hatay Ekin Koleji’nde 8-9 Aralık tarihleri ve 11.00-17.00 saatleri arasında yapılacak etkinliğe katılım ise ücretsiz. Hatay Psikologlar Derneği Başkanı Dr. Gülşen Filazoğlu Çokluk, bugün başlayan sempozyumu Cumhuriyet’e anlattı.

“HEM MEYDAN OKUMA HEM ÇAĞRI”

"Toplumun her kesimi bu olayın etkilerini hissetti ve bu durum bize psikolojik yardımın ve destek mekanizmalarının ne kadar hayati olduğunu bir kez daha hatırlattı" diyen Dr. Çokluk, “Yaşadığımız bu olay, biz psikoloji profesyonelleri için hem bir meydan okuma hem de topluma hizmet etme konusunda bir çağrı oldu” ifadelerini kullandı. Bu sempozyumda deprem sonrası ruh sağlığının korunması ve iyileştirilmesine odaklanılacağını belirten Dr. Çokluk, şunları söyledi:



“BÜYÜK BIR SORUMLULUK”

“Uzmanlarımız, travma sonrası stres bozukluğu, topluluk tabanlı terapi yaklaşımları, kriz müdahalesi ve daha birçok konuda değerli paylaşımlar yapacak. Ayrıca deprem sonrası toplumun yeniden yapılanmasında psikolojik destek ve müdahalenin önemini tartışacağız. Bu zor zamanlarda bir araya gelerek, toplumumuzun ve bireylerin iyileşme sürecine destek olmak, hepimiz için büyük bir sorumluluk ve aynı zamanda ayrıcalıktır.”


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler