'Kanatlı eti ve yumurtası yüksek ısıda tüketilmeli'
Prof. Dr. Esra Şeker, kuş gribi ve bakteriyel hastalıkların insanlara geçmemesi için kanatlı eti ve yumurtasının yüksek ısıda pişirildikten sonra tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Esra Şeker, kanatlı hayvanlardan insanlara hastalıklar geçebildiğini belirterek, kuş gribine ve bakteriyel hastalıklara dikkati çekti.
Prof. Dr. Şeker, "Örneğin sahada en çok gördüğümüz selmonella gibi hastalıklar; kanatlı eti tüketimiyle ve kanatlı yumurtası aracılığıyla bulaşabilen hastalıklar var. Bu hastalıklardan korunmak amacıyla kanatlı etinin yüksek ısıda ısıtılarak tüketilmesi, yumurtanın da aynı şekilde yüksek ısı işlemi gördükten sonra tüketilmesi oldukça önemli. Özellikle çiğ yumurta ve çiğ yumurtadan yapılmış ürünler tüketilmemeli. Örneğin evlerde hazırladığımız mayonez sosları, dışarıda tükettiğimiz mayonez sosları veya pasta kremaları gibi ürünlerin özellikle hastalıkların yoğun olduğu dönemde tüketilmesini sınırlandırmak önemli" dedi.
'YUMURTAYI TÜKETMEDEN ÖNCE YIKAMALI'
Yumurtayı buzdolabı ortamında saklamak gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Esra Şeker, "Örneğin marketten evimize getirdik. Bunu buzdolabına kaldırdıktan sonra tüketme aşamasında yıkamamız gerekiyor. Çünkü öncesinde yıkadığımızda yumurta kabuğunun üzerinde bulunabilen, bizim gözümüzle göremediğimiz küçücük delikler bakterilerin girişine neden olabiliyor" diye konuştu.

En Çok Okunan Haberler
-
'Erdoğan ve yakınları rahat olsun'
-
Bilal Erdoğan’dan net yanıt!
-
İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü'ne bir garip soru!
-
AKP'den 'İmamoğlu' ve 'kayyum' çıkışı
-
'Yeni TFF Başkanı hayırlı olsun'
-
'Büyük deprem' için zaman aralığı verdi
-
İSKİ Genel Müdürü Başa'ya gözaltı nedeni ortaya çıktı
-
Anne kurtarıldı, baba ve 2 çocuk hayatını kaybetti
-
İmamoğlu'ndan 'birlikte ses verelim' çağrısı!
-
'İmamoğlu'nun özgürlüğünü dilenmeyeceğim'