Kedi katili Fatih Mehmet Öztürk davasında karar: 4.5 yıl hapse mahkum edildi

İstanbul Fatih'te, "daha iyi bakacağını" söyleyerek sokaktan topladığı kedileri ofisinde vahşice katlettiği iddiasıyla yargılanan sanık Fatih Mehmet Öztürk, 'birden fazla evcil hayvanı kasten öldürmek' suçundan 4 yıl 6 ay hapse mâhkum edildi.

Yayınlanma: 13.05.2024 - 10:51
Kedi katili Fatih Mehmet Öztürk davasında karar: 4.5 yıl hapse mahkum edildi
Abone Ol google-news

İstanbul'da Fatih Cami çevresindeki sokak kedilerini çantasına koyan ve mahallelinin tepkisi üzerine onlara daha iyi bakacağını söyledikten sonra ofisinde 9 kedinin işkenceyle katledildiği belirlenen sanık Fatih Mehmet Öztürk'ün (44) 'birden fazla ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına bugün İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesinde devam edildi. 

Duruşmaya müşteki avukatları ile İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği avukatları katıldı.

Tutuksuz yargılanan sanık Fatih Mehmet Öztürk, duruşmaya katılmadı.

Mütalaasını açıklayan savcı, sanık Fatih Mehmet Öztürk'ün 9 kediyi darp ederek katlettiğine dikkat çekerek, sanığın 9 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Fatih Mehmet Öztürk'ü, 'birden fazla evcil hayvanı kasten öldürmek' suçundan 4 yıl 6 ay hapisle cezalandırdı.

BARODAN KARARA TEPKİ

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları, mahkemenin verdiği kararı kabul etmediklerini belirterek, İstinafa itirazda bulunacaklarını açıkladı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cezasızlık sonucu doğuran bu hükmün adaleti temelinden sarsıp vicdanları derinden yaraladığı açıktır. Bu vahim durum bizlere; hayvan haklarını koruma konusunda İstanbul Barosu olarak verdiğimiz mücadelenin haklılığını, gerekliliğini ve sorumluluğunu bir kez daha hatırlatmıştır.

Bizler canlarımızı koruyan yasaların hukukun evrensel ilkelerine, anayasaya ve adalete uygun biçimde uygulandığını görene dek bu davaların takipçisi olmaya, canlarımızın haklarını savunmaya ve onların sesini duyurmaya devam edeceğiz.

Tüm canlılarla birlikte insan onuruna uygun biçimde eşit, adil ve özgür bir dünyada yaşamak için hukuk önünde mücadelemizi sürdüreceğiz. Vazgeçmeyeceğiz.

Kararı kabul etmediğimizi ve istinaf kanun yoluna başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler