Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgara dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmini raporuna göre bugün birçok kentte sağanak yağış etkili olması beklenirken yurt genelinde de hava sıcaklıklarının düşeceği belirtildi.

Yayınlanma: 29.09.2021 - 09:47
Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgara dikkat!
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Burdur, Ankara'nın kuzeyi, Çankırı, Konya, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri, Antalya’nın iç kesimleri, Hatay ve Kırklareli kıyıları ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

3 ilde beklenen kuvvetli sağanak yağışlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması için de çağrıda bulunuldu.

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ

Hava durumu tahminlerinde ise ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Burdur, Çankırı, Konya, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri, Antalya’nın iç kesimleri, Hatay ve Kırklareli kıyıları ile Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği belirtiliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler