Numan Kurtulmuş'tan Netanyahu'ya tepki: 'Sözleri yok hükmünde'

Numan Kurtulmuş'tan Netanyahu'ya tepki: 'Sözleri yok hükmünde'

12.04.2026 11:34:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Numan Kurtulmuş'tan Netanyahu'ya tepki: 'Sözleri yok hükmünde'

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki göstererek, "Elleri çocuk kanıyla dolu, uluslararası hukukun peşinde olduğu bir ismin Türkiye'ye ahlak dersi verme cüreti, yalnızca kendi insanlık suçlarını örtme çabasının göstergesidir ve yok hükmündedir" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine tepkiler sürüyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yaşananlara ilişkin şunları kaydetti:

"21. yüzyılın katliam ve terör şebekesi elebaşı terörist Netanyahu'nun, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz sözleri, suçluluk psikolojisinin açık bir tezahürüdür. Elleri çocuk kanıyla dolu, uluslararası hukukun peşinde olduğu bir ismin Türkiye'ye ahlak dersi verme cüreti, yalnızca kendi insanlık suçlarını örtme çabasının göstergesidir ve yok hükmündedir. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı liderliğinde insanlığın, Filistin'in ve mazlumların yanında olmaya, tarihin doğru tarafında durmaya ve her yerde mücadele etmeye devam edecektir."

İlgili Haberler