ÖSYM'nin yeni başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy kimdir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy getirildi. ÖSYM'nin yeni başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy kimdir? Bayram Ali Ersoy kaç yaşında, hangi eğitimleri aldı?

Yayınlanma: 04.08.2022 - 09:49
ÖSYM'nin yeni başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy kimdir?
Abone Ol google-news

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 1974 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen Ispartalıdır.Ersoy, ODTÜ Matematik Bölümünden 1996 yılında mezun oldu. Doktora ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümünde tamamlayan Ersoy, 2012'de doçent, 2017'de profesör unvanını aldı.

Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, temel bilimler konularında araştırmalar yapan Ersoy'un ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan çok sayıda makalesi bulunuyor.

Ersoy, 2017'den bu yana Italian Journal of Pure and Applied Mathematics adlı bilimsel dergide değerlendirme kurul üyesi olarak görev yapıyor.

2017-2020 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görev yapan Ersoy, 2020'den bu yana aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.

PROF. DR. BAYRAM ALİ ERSOY EVLİ Mİ?

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy evli ve 2 çocuk babasıdır.

ÖSYM BAŞKANLIĞINA GETİRİLDİ

4 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Halis Aygün’ün yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM başkanı olarak atandı.

İSMAİLAĞA CEMAATİ AYRINTISI

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un 2020 yılında  İsmailağa cemaatine bağlı İlkseç Vakfı’nın etkinliğine konuşmacı olarak katıldığı ortaya çıktı. Ersoy aynı zamanda Milli Görüşçü olarak bilinen Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin Başkanlığı'nı yürütüyor.

ÖSYM Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un atama kararı açıklamasından hemen önce sosyal medya hesaplarını kapattığı iddia edildi. 

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Bülent Maraklı, sosyal medya hesabından göreve yeni paylaşan Prof. Dr. Ersoy'un Twitter hesabından attığı tweeti paylaştı. 

Maraklı şöyle dedi:

"Yeni ÖSYM Başkanı, atandığı an Twitter hesabını kapatmış olsa da birkaç tweetine Google sayesinde ulaşılıyor. Tarikatçıya "efendim" diyen bir ÖSYM Başkanı'mız var artık. Arkadaşlar önemli olan atananın değil, atayanın değişmesi. Biz değiştireceğiz."

 

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler