Son dakika... Selahattin Demirtaş annesinin rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır'da

Son dakika haberi... Edirne'de tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş’ın rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır’a götürüldüğü öğrenildi.

Yayınlanma: 23.01.2024 - 20:50
Son dakika... Selahattin Demirtaş annesinin rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır'da
Abone Ol google-news

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve geçtiğimiz günlerde babası Tahir Demirtaş’ı kaybeden eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın annesinin rahatsızlandığı öğrenildi.

4 Kasım 2016’dan bu yana tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın, annesi Sadiye Demirtaş'ın rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmasının ardından memleketine götürüldüğü öğrenildi.

Sadiye Demirtaş’ın sağlık durumuyla ilgili detaya ulaşılmazken özel bir hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

DEM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

DEM Parti'den yapılan açıklamada, "Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır’da hastanede müşahade altındadır. Yoldaşımız Selahattin Demirtaş, talebi üzerine annesini görmek üzere Diyarbakır’a götürülmüş ve annesini ziyaret etmiştir. Dualarımız Sadiye Annemizle. Tek temennimiz en kısa zamanda sağlığına kavuşmasıdır" ifadelerine yer verildi.

BABASININ RAHATSIZLIĞINDA DA DİYARBAKIR'A GÖTÜRÜLMÜŞTÜ

Demirtaş, Kasım 2022’de de Diyarbakır’a götürülmüştü. Babası Tahir Demirtaş’ın 11 Kasım 2022’de kalp krizi geçirip, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakıma kaldırılmasının ardından Demirtaş, cezaevinden alınarak Diyarbakır’a götürülmüştü.

Demirtaş, yoğun bakım odasında babası ile görüştürüldükten sonra tekrar Edirne’ye götürülmüştü.

BABASININ CENAZESİNE KATILMAMIŞTI

Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş, 31 Aralık 2023 günü yaşamını yitirdi. Aynı gün düzenlenen cenaze törenine Demirtaş, katılmayacağını, yasını cezaevindeki hücresinde yaşamak istediğini ve bu konuda herhangi bir talepte bulunmayacağını avukatlarına bildirmişti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler