Son Dakika: Fatih Altaylı'ya hapis cezası kararı

Son dakika haberi... Gazeteci Fatih Altaylı ultrAslan lideri Sabahattin Şirin’e hakaret ettiği gerekçesiyle 7 ay hapis cezası aldı. İstinaf mahkemesinin kararı yerinde bulması durumunda Altaylı’nın cezası seçenek yaptırımlara çevrilmediği için cezaevine girmesi gerekecek.

Yayınlanma: 03.01.2024 - 13:38
Son Dakika: Fatih Altaylı'ya hapis cezası kararı
Abone Ol google-news

Gazeteci Fatih Altaylı, 1 Ocak'ta düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşünde elinde tevhid bayrağı taşıdığı iddia edilen İsmail Aydemir'e yumruk atan ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan tutuklanan Elektrik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Ege Akersoy'a, "Eline Sağlık" diyerek destek verdiği gerekçesiyle 'suç ve suçluyu övmek ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamalarıyla ifadeye çağrıldı. 

Fatih Altaylı'nın, kısa süre önce ulrtAslan taraftar grubunun lideri Muzaffer Şirin'e sarf ettiği sözler nedeniyle İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı ve 4'üncü celsede Altaylı'nın zincirleme şekilde hakaret suçundan 7 ay hapse mahkum edildiği ortaya çıktı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 22 Nisan 2022 tarihinde hazırlanan iddianame uyarınca açılan dava, İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesinde haftalar önce yapıldı. Karar duruşmasına Muzaffer Şirin ile Fatih Altaylı katılmazken, tarafların avukatları salonda hazır bulundu.

MÜTALAADA 'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ' AYRINTISI

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, Fatih Altaylı hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Mütalaada, hakaret fiilinin mağdurlarının gerçek kişiler olabileceği, tüzel kişiler ile isimleri belirgin ve belli bir somut kişi topluluğu dışındaki soyut nitelikteki bir insan ve meslek grubu veya topluluğun bu suçun mağdur olmayacağı belirtildi. Savcı, Altaylı'nın sözlerinin, Muzaffer Şirin'in şahsına yönelik olduğunun anlaşılmadığını ve Şirin'e yönelik diğer ifadelerin de ifade özgürlüğü bağlamında değerlendirilmesi gerektiğine kanaat getirdi.

MAHKEME, ORAN ARTIRDI

Mahkeme, kararında Fatih Altaylı'ya, 'hakaret' suçından önce 4 ay hapi cezası verdi. Eylemin alenen işlendiğini kaydeden mahkeme, verdiği cezayı 4 ay 20 güne artırdı. Eylemin zincirleme bir şekilde gerçekleştiğine de kanaat getiren mahkeme, son olarak cezayı 7 aya yükseltti.

İYI HAL İNDİRİMİ UYGULANMADI

Kararda, Fatih Altaylı'nın sicilinde aynı suçtan birçok suç kaydının bulunması, fiilden sonra yargılama sürecinde pişmanlığını gösterir herhangi bir davranış ya da beyanının bulunmadığını kaydeden mahkeme, Altaylı hakkında iyi hal indirimi uygulanmasına yer olmadığına karar verdi. 

HÜKÜM ERTELENMEDİ

Mahkeme, Altaylı'nın yeniden suç işlemeyeceğine dair izlenim bırakmadığı kanaatine vararak, verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da yer olmadığına karar verdi.

İSTİNAF ONARSA HAPSE GİRECEK

İstinaf mahkemesinin kararı yerinde bulması durumunda Altaylı’nın cezası seçenek yaptırımlara çevrilmediği için cezaevine girmesi gerekecek.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler