Son Dakika: Hudut karakoluna havan topu düştü: 1 asker şehit, 3 asker yaralı

Son dakika gelişmesi... Gaziantep'in Karkamış ilçesinde bulunan ve Suriye sınırında yer alan Köprübaşı Hudut Karakolu'na havan saldırısı düzenlendi. MSB'den yapılan açıklamada saldırı sonucu 3 asker ve bir sivilin yaralanırken, 1 asker şehit oldu.

Yayınlanma: 12.05.2022 - 18:07
Son Dakika: Hudut karakoluna havan topu düştü: 1 asker şehit, 3 asker yaralı
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre, saat 18.00 sıralarında Suriye'den gönderilen havan mermileri Gaziantep'in Karkamış ilçesine düştü.

Son yarım saat içerisinde 10'u aşkın havan mermisi ilçedeki boş alanlara düşerken, bir mermi ise Köprübaşı Hudut Karakolu'na isabet etti. Karakolda bulunan 3 asker yaralandı, bir asker de şehit oldu. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralı askerler Gaziantep ve ilçelerindeki hastanelere kaldırılırken, hudut birlikleri tarafından angajman kuralları çerçevesinde saldırılara karşılık verildiği öğrenildi.

BİR ASKER ŞEHİT

Suriye'den atılan havanlardan biri Köprübaşı Hudut Karakolu’na isabet ederken, karakoldaki 4 asker ve bir sivil yaralanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bir askerin şehit olduğunu duyurdu.

MSB’nin açıklamasında “Gaziantep Karkamış’ta Hudut Karakolumuza yapılan terör saldırısı sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur” denildi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon