TTK işçi alımı başvuruları başladı mı? Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımı başvuruları ne zaman? TTK işçi alımı başvuruları nereden yapılır?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) 2 bin işçi alımı yapılacağını açıkladı. TTK, nitelikli işçileri bünyesine katmayı hedefliyor. Peki, TTK işçi alımı başvuruları başladı mı? Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımı başvuruları ne zaman? TTK işçi alımı başvuruları nereden yapılır?

Yayınlanma: 12.09.2023 - 12:13
TTK işçi alımı başvuruları başladı mı? Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımı başvuruları ne zaman? TTK işçi alımı başvuruları nereden yapılır?
Abone Ol google-news

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) için iki bin işçi alımı detayları açıklandı. Türkiye'nin kömür madenciliği sektörünün önde gelen kuruluşlarından biri olan Türkiye Taşkömürü Kurumu, işçi alımı için kapılarını açtı. Sektörde kariyer yapmak isteyen iş arayanlar için büyük bir fırsat sunan TTK, nitelikli işçileri bünyesine katmayı hedefliyor. Peki, TTK işçi alımı başvuruları başladı mı? Türkiye Taşkömürü Kurumu işçı alımı başvuruları ne zaman? TTK işçi alımı başvuruları nereden yapılır?

TTK İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, 25-29 Eylül tarihleri arasında başvuruların Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü üzerinden yapılacağını duyurdu. Çağlayan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize müjde olarak açıkladığı TTK'ya 2000 İşçi alımı başvuruları 25 - 29 Eylül 2023 tarihleri arasında İş-Kur üzerinden yapılacaktır. Kura çekimi ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar'ın katılımlarıyla gerçekleştirecektir" ifadelerine yer verdi.

TTK İŞÇİ ALIMI HANGİ İLLERE OLACAK?

TTK, Zonguldak için 1500, Bartın için 400 ve Karabük'ün Yenice ilçesi için 100 olmak üzere toplam 2 bin yeraltı "pano-ayak üretim işçisi" istihdam edecek.

TTK İŞÇI ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

TTK başvuru şartlarına göre adayların 18 yaşını tamamlamış, en az ilkokul mezunu ve başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 32 yaşından gün almamış olması ve iş için başvuru yaptıkları ilde ikamet etmeleri şartı aranıyor.

TTK İŞÇI ALIMI KURA ÇEKİMİ TARİHİ NE ZAMAN?

Bakan Bayraktar, kura yoluyla işçi alımlarını 13 Ekim'de Zonguldak, 20 Ekim'de ise Bartın ve Karabük’te yapılacağını bildirdi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler