Bergüzar Korel gözyaşları içinde bakanlığa seslendi: Yalvarıyorum sesimi duyun

Abone Ol google-news

Oyuncu Bergüzar Korel, sosyal medya hesabından SMA hastası çocuklar için yaptığı paylaşımda gözyaşlarına hakim olamadı. Korel, ilaçlarını alamayan çocuklar için Sağlık Bakanlığı'na ve Bakan Koca'ya seslendi.

19 Ağustos 2020 Çarşamba, 13:24

Tedavisi için gerekli olan ilacı alamayan Umut bebek ve SMA'lı ( Spinal Musküler Atrofi) çocuklar için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulunan oyuncu Bergüzar Korel gözyaşlarına hakim olamadı.

“Yalvarıyorum sesimi duyun” diyen oyuncu “Çok özür diliyorum. Böyle bir videoyu gerçekten koymak istemezdim ama ben artık gördüğüm şeylere çok üzülüyorum. Sizin desteğiniz istiyorum. Biraz önce Umut bebeğin sessizce içine ağladığı videosunu paylaştım. Gerçekten duygu sömürüsü yapmıyorum ama ben bir anne olarak bu çocukların bu haline dayanamıyorum. Lütfen sizden rica ediyorum. Bu çocukları sahiplenin. En azından Türkiye’de hakkı olan ilaçları almalarını sağlayın. Sağlık bakanı Fahrettin Koca’ya ve Sağlık Bakanlığı’na yalvarıyorum bu çocukların sesini duyun. Henüz Şubat ayında dünyaya gelmiş bu yavru hakkı olan ilacı alamadığı için şu an Adana sıcağında evde her yeri hortumlar bağlanmış bir şekilde hayatını sürdürmeye çalışıyor. Ben buna dayanamıyorum ve bazı aldığım nefesten utanıyorum” dedi.

GÖKALP İÇİN SON 24 GÜN

Öte yandan SMA Tip 2 teşhisi konan 23 aylık Gökalp’in tedavi olması için gereken 2 milyon 400 bin dolar için son 24 gün. Gökalp’in anne ve babası Amerika’da yapılması gereken tedavi için destek olmak isteyen yardımseverlere çağrıda bulunarak “42 bin kişi daha 100 TL bağışta bulunursa oğlum iyileşecek. Bu 24 gün Gökalp’in son umudu. Oğlumuzu yaşatmak istiyorum” dedi.

PAMİR DE YARDIM BEKLİYOR


Tedavi olmayı bekleyen çocuklardan biri de 19 aylık SMA hastası Pamir Pekin. Ailesi 19 aylık olan SMA Tip 1 hastası oğulları bebek Pamir Pekin'in yurtdışında uygulanan Zolgensma Gen tedavisinden yararlanabilmesi için bağış kampanyası başlattı.

Ailesi yaptığı açıklamada “Bu zorlu mücadelede sizlerde bizlere destek olmak isterseniz, bu linkten bağış kampanyamıza ulaşıp destek verebilirsiniz. Çevrenizde bizlere destek olacak eşiniz, dostunuz ve arkadaşlarınıza gönderip bu mesajın yayılmasına yardımcı olabilirsiniz. Küçük bir bebeğin hayatını birlikte kurtarabiliriz” dedi.