Ayhan Sicimoğlu: 'Belki yarın hava parayla satılacak'
İklim Şurası'nın konuşmacılarından olan müzisyen, program yapımcısı ve sunucusu Ayhan Sicimoğlu, Türkiye'nin özellikle deniz kirliliği konusunda sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, "Deniz ve toprak çöp sepeti değil" dedi. Sicimoğlu, "Belki yarın hava parayla satılacak, 'Ağabey 1 litre oksijen versene' diyeceksin" ifadelerini kullandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca düzenlenen İklim Şurası'nda ‘İlk Kim Değişiyor' paneline konuşmacı olarak katılan müzisyen, program yapımcı ve sunucusu Ayhan Sicimoğlu, açıklamalarda bulundu.
İklim değişikliğinin etkilerine yakından şahit olduğunu çocukluğundan örnek vererek anlatan Sicimoğlu, "Çocukluğumu saymazsam gördüğüm 50 senede bilinç yoktu. İklimin nasıl değiştiğini, karın yerde iki ay kaldığını, buzdan yürünemediğini hatırlıyorum" ifadelerini kullandı.
"BU DEĞİŞİM KORKUNÇ"
İklim Şurası'nın güzel bir başlangıç olduğunu belirten Sicimoğlu, şuranın düzenlendiği Konya'nın da iklim değişikliğinden etkilendiğini dile getirdi. Sicimoğlu, "Yağmur yağınca kış geldi diyeceğiz. Konya'ya geldim şubat ayındayız, kürk manto getirdim ama kışlık ceketle dolaşıyorum. Konya, Anadolu'nun en soğuk yerlerinden biri. Bu değişim çok ürkünç ve kendi gözlerimle gördüm" dedi.
'ETKİSİNİ ÜLKEMİZDE BİRAZ DAHA FAZLA GÖRÜYORUM'
Sicimoğlu, Bosna Hersek'te bir restoranda su siparişi verdiğinde, masasına bir bardak su getirilmesini şaşkınlıkla karşıladığını anlatarak, şunları kaydetti:
"Yarın ne olacak belli olmaz. Belki hava parayla satın alınacak, 'Ağabey bir litre oksijen versene' diyeceksin. İklim değişikliğinin etkisini tüm dünyada net hissediyorum ama ülkemizde biraz daha fazla görüyorum itiraf edeyim, iyimser olmayayım. Bilhassa deniz kirliliğinde sıkıntıdayız. Bir mesaj vereyim, 'Sevgili dostlar, deniz ve toprak çöp sepeti değil.' Elinizde çöp var, 'Attım görünmez oldu' diye düşünüyorsunuz, hayır. Halının altına süpürdün, halının altı çöp oldu. Bir gün halıyı kaldırdığında temizleyemeyeceğin kadar çöple karşılaşacaksın."
Japonya'da çöp sepeti bulamadığını, elindeki kağıtları nereye atabileceğini sorduğu kişiden "Evinize götürün, ayrışımlı çöpünüze atacaksınız" yanıtını aldığını belirten Sicimoğlu, çöpten enerji üretimine yatırım yapılmasının da önemli olduğunu söyledi.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- Hamaney 'Suriye' sessizliğini bozdu!