Kelle paça çorbası kokuyorsa bu yöntemi deneyin, asla kokmuyor! İşte kokusuz kelle paça tarifi
Faydalı bir çorba olan kelle paçayı evde yaparken ortaya çıkan koku rahatsız edicidir. Çorbaya da sindiği söylenen kokuyu ortadan kaldırabilmek mümkün. Peki, kokusuz kelle paça nasıl pişirilir? İşte detaylar…
Kelle paça, içinde barındırdığı kolajen, vitamin ve minareller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kış aylarında tüketildiğinde hastalıklardan koruyan kelle paça çorbası, aynı zamanda ciltteki yaşlılık izlerini de geciktirir.
Faydaları saymakla bitmeyen kelle paça çorbasından kokusu nedeniyle birçok kişi uzak duruyor. Ancak kokusuz kelle paça pişirmek mümkün. Peki, kokusuz kelle paça nasıl pişirilir?
Hürriyet'te yer alan bir içerikte; Kelle paça çorbasının tarifi paylaşıldı. İşte o tarifle ilgili detaylar:
- 1 adet kuzu kelle
- 500 gram işkembe
- 3 adet paça
- 2 çorba kaşığı un
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı sirke
- Pul biber
- Tuz
Kelle paça çorbası tarifi
Kelleyi iyice temizlemek için 5 saat boyunca suda bekletin. Bu süre içinde suyu 3 defa süzüp yenileyin.
İyice temizlendiğinden emin olduğunuz kelleyi düdüklü tencereye alın.
Üzerine 1 litre su ilave edin. Kapağını kapatıp 25 dakika kadar pişirin. Kelle pişince tencereden çıkarıp biraz soğuyunca etlerini bir çatal yardımıyla ayıklayıp didikleyin. Haşlama suyunu da iyice süzüp bir kenara alın.
İşkembeyi iyice yıkayıp temizleyin. Paçaları alev üzerinde tütsüleyerek temizleyin.
Hepsini düdüklü tencereye yerleştirin. Üstlerini geçecek kadar su ilave edip kapağını kapatın ve 30 dakika pişirin. İşkembe ve paçalar iyice pişince düdüklüden alıp kalan suyu süzün ve bir kenara alın.
İşkembeleri küp küp doğrayın, paçaların etlerini de tıpkı kellede olduğu gibi çatal yardımıyla kemiğinden ayırın.
Çorbayı hazırlamak için ilk önce derin bir tencerede 2 çorba kaşığı unu kavurun. Üzerine süzüp kenara aldığınız işkembe ve kelle suyunu yavaş yavaş ekleyin. Unun topaklanmaması için suyu eklerken iyice karıştırın. Su kaynamaya başlamadan önce tencereye kelleyi, işkembeyi ve paçaları ilave edin.
Kaynamaya başladıktan sonra sirke, sarımsak, pul biber ve tuz ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın. Çorbanız hazır.
Servis ederken damak tadınıza göre sirke ve sarımsak ekleyebilir, üzerine kırmızı biberli kızgın yağ gezdirebilirsiniz.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Restoranlarda 'harcama limiti' uygulaması başladı