Bağışıklığı güçlendiren doğal antibiyotik: İşkembe çorbasının faydaları!
Çankırı’da hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından hastalıklardan korunan yurttaşlar, işkembe çorbasına yöneliyor. Kentte bulunan çorbacılar, kış mevsiminin gelmesi ile işkembe çorbasına rağbetin arttığını söyledi.
Türkiye'yi ikiye bölen çorba
Areda Piar araştırma şirketinin Türkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği çorba araştırmasına göre; kelle paça katılımcıların yüzde 24,4 ile hem en sevdiği çorba olurken hem de yüzde 17,7 ile asla yemem denilen çorbalar arasında ilk sırada yer aldı. Kelle paça, kesinlikle çorbacıya gidilip içilir denilen çorbalar kategorisinde de yüzde 47 ile birinciliği üstlendi. Çorbacıya gidilen zaman diliminde ise katılımcıların tercihi yüzde 29,6 ile gece oldu.
Tam bir şifa deposu: Kış aylarında tüketimi yüzde 100’e kadar çıkıyor
Kış aylarında tüketimi yüzde 100’e kadar çıkan kelle paça ve kibe mumbar, antibiyotik görevi gördüğü düşünüldüğü için Diyarbakırlıların vazgeçilmezi oluyor.
Canan Karatay'ın dilinden düşmüyordu: İbn-i Sina'nın özel önerisiymiş! Bu besin mucizelere sahip...
Prof. Dr. Canan Karatay verdiği sağlık önerileriyle halk sağlığı hakkında önemli bilgiler veriyor. Modern tıbbın babası olarak anılan İbn-i Sina ile aynı besini öneren Karatay, bu çorbayı tüketenlerin hasta olmayacağını iddia ediyor. İşte o mucizevi besin...
Kelle paça çorbası kokuyorsa bu yöntemi deneyin, asla kokmuyor! İşte kokusuz kelle paça tarifi
Faydalı bir çorba olan kelle paçayı evde yaparken ortaya çıkan koku rahatsız edicidir. Çorbaya da sindiği söylenen kokuyu ortadan kaldırabilmek mümkün. Peki, kokusuz kelle paça nasıl pişirilir? İşte detaylar…