MasterChef 2021’de bir ilk: Ünlü şef kaşık attı

Fenomen yarışma programı MasterChef Türkiye 2021’in dün akşam ekrana gelen bölümünde ünlü şefin kaşık attığı yemek dikkat çekti.

Yayınlanma: 24.09.2021 - 11:11
MasterChef 2021’de bir ilk: Ünlü şef kaşık attı
Abone Ol google-news

TV8'de yayınlanan yemek yarışması MasterChef 2021'de beşinci haftada son dokunulmazlık oyunu dün akşam ekrana geldi. Dış çekimde oynanan dokunulmazlığı kazanan kırmızı takım oldu. Mavi takım yarışmacıları ise bir kez daha dokunulmazlık için tezgah başına geçti.

Mavi takımda eleme adayları dışındaki altı yarışmacı, bireysel dokunulmazlık oyununda mücadele etti. Şefler, bu oyunda ana ürün olarak patates verdi. Yaratıcı bir yemek yapmaları için yarışmacılara verilen süre 40 dakika oldu.

‘HİÇ BU KADAR ERKEN BAŞLAMAMIŞTIK’

Şefler, süre bitiminde yarışmacıların hazırladığı yemeklerin tadımını yaptı. Ünlü şefler, yarışmacıları hazırladıkları yemekler için tebrik etti. Altı isim arasında gecenin en başarılı tabağını yapan yarışmacı Eren oldu. Somer şef, Eren’in yemeğini çok beğendiği için kaşık attı.

Şef Sivrioğlu, bireysel dokunulmazlığı kazanan Eren’i şu sözlerle takdir etti:

"Biraz küçük ve erken bir başlangıç. Ama 4 yıllık MasterChef tarihinde buna hiç bu kadar erken başlamamıştık. Şimdilik çay kaşığı ama bu iş büyür."

MASTERCHEF'TE KAŞIK ATMA NE DEMEK?

MasterChef Türkiye'de şeflerin kaşık atması, yarışmacılara karşı gösterdikleri başarılarını ifade eden harekettir. Kaşık atmak aşçılıkta, yemekte hiçbir sorun, eksik olmadığını ve yemeğin şeften daha iyi yapıldığını belirtir. Şef tarafından kaşık atılması, 'Benim sana öğretecek bir şeyim yok' anlamına gelir.

TV8'de yer alan lezzet yarışmasında bu olay sadece üç kez yaşandı. İlki 2019 şampiyonu Cemre’ye, 2020 eleme finalinde Emir’e ve Barbaros’a kaşık atılmıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler