Savaştan kaçan Rus kadın doğum uzmanı, afet bölgesinde gönüllü oldu

Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle ülkesini terk ederek Türkiye'ye gelen Rus kadın doğum uzmanı Anna Bardachova, Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremzede kadınlara gönüllü sağlık hizmeti sunuyor.

Yayınlanma: 06.03.2023 - 07:00
Savaştan kaçan Rus kadın doğum uzmanı, afet bölgesinde gönüllü oldu
Abone Ol google-news

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli büyük depremlerden sonra afet bölgesi ilan edilen 11 ilde binlerce bina yıkıldı. Yıkılan binalar arasında hastanelerin de yer alması 11 ilde sağlık alanında eksikliklere neden oldu. 

Ülkesinden ayrıldıktan sonra geldiği Antalya'da kızıyla birlikte yaşamaya başlayan Bardachova, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelere sağlık hizmeti sunmak için gönüllü oldu.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde gönüllü doktorların hizmet verdiği sahra hastanesiyle iletişime geçen Bardachova, burada görev alarak, deprem mağduru kadınları muayene etmeye başladı.

"İNSANLARA YARDIM ETMEK İSTEDİM"

Bardachova, Ekim ayında Türkiye'ye yerleştiğini, depremin ardından da bölgeye gelmek istediğini söyledi.

Antakya'da bir gün kaldıktan sonra İskenderun'a geldiğini anlatan Bardachova, "Türkiye beni ülkesine aldı, onlara sığındım. Ben de insanlara yardım etmek istedim. Bu yardım duygusuyla bölgeye gelmek istedim. 10 günlüğüne geldim ancak ihtiyaç olursa burada daha fazla kalabilirim. Ben Rusya'da çalışıyordum. Burada çalışma denkliğim olmadığı için çalışamadım. Ancak bu sorunu çözmek istiyorum." diye konuştu.

"İLK KALP SESİ"

Bardachova, hamile kadınların stresli ortamlarda daha çok sorun yaşadığını ifade ederek, kadınların çok daha fazla doktora ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Kadınların deprem nedeniyle doktorlarını, hastanelerini kaybettiğini öğrendiklerini belirten Bardachova, kadınların sunulan bu sağlık hizmetinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Anna Bardachova, "Bir kadın bugün ilk defa çocuğunun kalp sesini duydu. Bu bizim için de çok mutluluk verici." dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler