Ahmet Altan ve Yasemin Çongar

11 Haziran 2016 Cumartesi

Dün televizyonda gördüğüm bir habere uzun uzun bakakaldım. Düşüncelere daldım. Ahmet Altan ve Yasemin Çongar’a dava açılmış, çok ağır suçlamalar, muhtemelen tutuklu yargılanma süreci ve de hapishane yolu gözükmüş. Ahmet Altan; Yıllar öncesine gidelim; Sevilen bir romancıydı. Değerli bir aydındı zamanında. Çetin Altan’ın oğluydu. Yasemin Çongar; 20 yılı aşkın zamandır tanırım, ABD’de Milliyet’in Washington temsilciliği döneminden, zeki bir gazetecidir, sanatseverdir, piyanist Gülay Uğurata’nın kızıdır.

20 yılı aşkın zamandır tanırım, ABD’de Milliyet’in Washington temsilciliği döneminden, zeki bir gazetecidir, sanatseverdir, piyanist Gülay Uğurata’nın kızıdır.

2007 yılında başladıkları Taraf gazetesi ile yaptıkları haksızlıklarla, çamur atmalarıyla, olayları çarpıtmalarıyla akıllara durgunluk veren bir işe imza attılar.

5 yıl sürdü bu dönemleri. Her gün başka bir şok manşet attılar. Memlekette faşistlikle suçlamadıkları insan bırakmadılar. Bu yalana “demokrasi” diyerek AB’yi de saflarına aldılar. “

Yetmez ama evet” diyerek bu ülkenin hukuktaki, eğitim sistemindeki çöküşüne imza attılar ve şimdi o hukuk kendilerini yargılayacak.

Atatürk’e ne “Kaddafi” demedikleri kaldı ne “Saddam...” Dünyaya Atatürk’ü bir diktatör olarak tanıtmak için her şeyi yaptılar. Her gün bu ülkede laikliği, uygarlığı savunan aydınlara saydırmada rekor üstüne rekor kırdılar.

Adına “tarihçi” dedikleri yazarlara -bırakın 100 yıl 500 yıl öncesini- 2 yıl öncesini bile çarpıtan, yanlış yansıtan adamlara yazılar yazdırttılar. Bir bütünü, insanlığı, sanatı savunan aydınlara, “Hitler” dediler, “müzik faşisti” dediler. Fethullahçıların maddi yardımı ile çıkardılar Taraf gazetesini. Yani öyle ki, mesela -en ufağından- Fazıl Say’a saydırmadıkları bir gün olmamıştır o 5 yıl süresince. Durum buydu.

Şimdi...

Tarafları oldukları Erdoğan karşılarında, onlara hiç acımıyor. Acımayacak belli ki. Erdoğan’ın bu konudaki öfkesi ve intikamı malum. Bilemedim sonu ne olur? Ne mi hissediyorum? Açıkçası hiçbir şey hissetmiyorum... O “5 yılı” henüz atlatamadık biz. Bu bir ihanetti kanımca. Bu yalana AB’yi de ortak ettiler. Önüne geçilemedi. Hiçbir şey hissetmiyorum.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Gideon Klein 28 Eylül 2016
Büyük çaresizlik 13 Ocak 2016

Günün Köşe Yazıları