Emekli Tuğgeneral Eslen, Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi: "Türkiye taraf olmamalı"

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, “Dünya tarihinde yeni bir dönem başlamıştır. Ukrayna savaşı, Avrupa’da güvenliği ve istikrarı sağlayacak uluslararası bir kurumun olmadığını kanıtlamıştır” dedi.

Yayınlanma: 07.03.2022 - 04:00
Emekli Tuğgeneral Eslen, Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi:
Abone Ol google-news

Rusya’nın Ukrayna saldırısı hakkında Cumhuriyet'e konuşan emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna stratejisini “Ukrayna coğrafyasını NATO’ya karşı bir tampon bölgeye dönüştürmek, Rusların da yaşadığı bölgeleri Ruslaştırmak, belki de ilhak etmek, Rusya’ya dünya gücü statüsü kazandırmak istemektedir” sözleriyle değerlendirdi. 

Savaşın, Türkiye’nin savaşı olmadığını vurgulayan Eslen, “Rusya ve Ukrayna bizim kuzey komşumuz. Türkiye, taraf olmamalı, sona erdirilmesi için arabuluculuk yapmalı, Ukrayna halkına insani yardım sağlamalı” dedi.

“Bu savaşın, küresel güç mücadelesi içinde oluşan jeopolitik fay hattında gelişen yıkıcı-yapıcı kaosun ürettiği jeopolitik bir deprem” olduğunu belirten Eslen, “Savaş, Ukrayna coğrafyasında Atlantik ve Avrasya güçleri arasında gelişmektedir” dedi.

Nejat Eslen

"KURUMSUZ AVRUPA"

Ukrayna savaşı ile dünya tarihinde yeni bir dönem başladığına dikkat çeken Eslen, “Ukrayna savaşı, Avrupa’da güvenliği ve istikrarı sağlayacak uluslararası bir kurumun olmadığını kanıtlamıştır” değerlendirmesini yaptı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler