"Cenk Tosun, Burak Yılmaz'dan daha iyi"

23 Mayıs 2016 Pazartesi, 09:30
"Cenk Tosun, Burak Yılmaz'dan daha iyi"
HAKAN ÜNSAL - HÜRRİYET Maçın kırılma anı, orta sahadaki denge unsuru olan Oğuzhan’ın çıkışı oldu. Oğuzhan çıktıktan sonra oyunun kontrolünü kaybettik ve hakimiyeti İngilizler verip golü yedik. Oğuzhan’ın Milli Takım için önemi çok ve sahada daha fazla kalması hepimiz için çok önemli. Bizim için basit kaybedilmiş maç olmasına rağmen önemli mesajların verildiği bir karşılaşma oldu.
"Cenk Tosun, Burak Yılmaz'dan daha iyi"
ATTİLA GÖKÇE - MİLLİYET Evet, biz paslaşmayı, topa sahibi olma yüzdemizi, oyun içinde yardımlaşmayı ve pozisyon zenginliğimizi geliştirdik. Bunlar hem Super Lig’in, hem Milli Takımımız’ın olumlu yanları... Ancak dün gördüğüm kadarıyla ikili mücadeleyi unutmaya başlamışız... Özellikle orta alanda Selçuk ve Ozan presten uzak bir anlayışla mücadele ettiler. İngilizler baskısız ortamda topu çok çabuk ileri uca taşıdılar. Gol pozisyonlarına girdiler. Kalabalık savunma ile orada maçı tutmaya çalıştık.
"Cenk Tosun, Burak Yılmaz'dan daha iyi"
METİN TEKİN - SABAH Özellikle üzerinde durduğumuz ve merak ettiğimiz konu, Hakan Balta-Mehmet Topal ikilisinin ne yapacağı... Hemen hemen 2 aydır oynamayan Caner Erkin'in sol kenarda Fatih Terim'in ilk tercihi olacağını gördük. Ayrıca ben Oğuzhan ve Cenk'in dünkü performansının da Milli Takım'a katkı sağladığını düşünüyorum. Özellikle Cenk Tosun'un artık Burak Yılmaz'ın alternatifi değil, çok güçlü bir rakibi olduğunu söyleyebiliriz. Hatta Burak'ın önüne geçen bir Cenk performansından söz edebiliriz. Dün takımdaki en büyük eksik Arda Turan'dı. Arda'nın gelişi bir şekilde birini dışarıda bırakacaksa, tahminim bu Volkan Şen olacaktır.
"Cenk Tosun, Burak Yılmaz'dan daha iyi"
GÜNTEKİN ONAY - VATAN Biz İngilizler’den daha fazla uğraştık. Son dakikalarda beraberlik için İngiltere kalesini baskı altına aldık. Özellikle Yasin ve Olcay’la poziyonlar bulduk. Skordan çok gösterdiğimiz reaksiyon bizim için önemliydi. Şimdi Avrupa Şampiyonası için önümüzde 3 haftalık bir süre var. Başta Caner olmak üzere bazı oyuncularımız fizik olarak hem yukarıya çıkacaktır. Hem de sezon yorgunluğunu yaşayanlar rehabilite olacaktır. Bakmayın skora. Milliler dün için ışık verdi. Karakterli bir oyun ortaya koydu. İngiltere grup elemelerinde 10 maçta 30 puan almış güçlü bir takım ve böyle bir ekibe karşı deplasmanda oynamak kolay değil.
"Cenk Tosun, Burak Yılmaz'dan daha iyi"
SERHAT ULUEREN - VATAN Üzerimizdeki 93 yıllık baskı nihayet Manchester’da son buldu. Bugüne kadar 8 mağlubiyet almıştık. Üstelik 2 tane 8-0, 1’er tane 5-0, 4-0 gibi ağır mağlubiyetler yaşamıştık. Dün Volkan Şen’in harika pasında Hakan Çalhanoğlu ile nihayet golsüzlüğümüze son verdik. Dünkü maç 1980’lerin ortasında oynanmış olsaydı, Çalhanoğlu’nun golü sonrası bayrağımızı kapıp Taksim’in yolunu tutmuştuk. O zamanlar korner attığımızda, rakip sahadan taç kullandığımızda bile mutlu oluyorduk. Nerelerden nereye geldik… Dün ilk yarı İngiltere’ye oranla daha baskılıydık. 5’nci dakikada Ozan Tufan’la kaçırdığımız fırsat gol olsa bu maçı kazanırdık.
"Cenk Tosun, Burak Yılmaz'dan daha iyi"
AHMET ÇAKAR - SABAH Şu maçı Fransa'da oynadığımız bir grup maçı olarak düşünsek bugün kahrolmuştuk. Pisi pisine maçı kaybettik diyecektik. Bizim sorunumuz pozisyon bulmak değil. Mesela uzatma dakikalarında bile Olcay'ın vuruşunu kaleci Hart çok iyi bir refleksle kurtarmamış olsa maç berabere bitmişti. Asıl sorunumuz manasız ve kritik yerlerde yaptığımız bireysel hatalar. Çünkü bu hataların telafisi yok ve yenen her gol belki de Fransa'ya veda etmek anlamına gelecek.

En Çok Okunan Haberler