Dış basın operasyonu böyle gördü

24 Temmuz 2015 Cuma, 11:59
Dış basın operasyonu böyle gördü
THE GUARDIAN "İLK SINIR ÖTESİ HAVA OPERASYONU" Türkiye'nin Suriye'de IŞİD hedeflerine ilk sınır ötesi hava operasyonu gerçekleştirildiğini belirten Guardian, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin IŞID militanlarına karşı gerçekleştirdiği operasyona geniş yer vererek, Türkiye'nin üssün koalisyon tarafından kullanılmasını daha önce reddetmesine rağmen, Türk askerinin şehit düşmesiyle birlikte harekete geçtiğini yazdı. Gazete ayrıca Türkiye'nin hali hazırda 1 milyon 700 bin Suriyeli sığınmacıyı barındırdığı ve Suriye ile sınırının 560 mil olduğunu hatırlattı.
Dış basın operasyonu böyle gördü
BBC Obama üzerinden gördü İngiliz yayın kuruluşu BBC ise, ABD Başkanı Obama'nın 16 ülkeden oluşan koalisyonun IŞİD'e karşı mücadele ettiğini hatırlatarak Obama ile yapılan geniş bir röportaja yer verdi. Suriye'ye yabancı savaşçı akışının durdurulmaya çalışıldığını ifade eden BBC, Obama'nın “Suriye'ye yabancı savaşçı akışını durdurmaya çalışıyoruz. Türkler, Ürdünlüler ve bölgede diğerleri ile birlikte yapmaya çalıştığımız şey, IŞİD'in faaliyet gösteremeyeceği bir platform oluşturmak" sözlerine yer verdi.
Dış basın operasyonu böyle gördü
Reuters: 4 IŞİD hedefi vuruldu Uluslararası haber ajansı Reuters, “Türk savaş uçakları, Cuma günü erken saatlerde, sınırı geçmeden Suriye'deki dört IŞİD hedefini vurdu" dedi.
Dış basın operasyonu böyle gördü
AFP: Türk jetleri IŞİD'i bombaladı Fransız haber ajansı AFP, "Türk jetleri, Cuma günü erken saatlerde ilk kez Suriye'deki IŞİD cihatçılarını bombaladı" ifadesini kullandı. Haberde, harekâtın, IŞİD'in 2013 yılında Irak ve Suriye'de alan kazanmaya başlamasından bu yana Türkiye tarafından düzenlenen ilk operasyon olduğu vurgulandı.
Dış basın operasyonu böyle gördü
El-Cezire: Türk savaş uçakları IŞİD mevzilerini bombalıyor Katar merkezli yayın kuruluşu El-Cezire, "IŞİD'in Türkiye sınırında bir astsubayı şehit etmesinin ardından Türk savaş uçakları Halep kırsalında IŞİD mevzilerini bombalıyor" ifadelerini kullandı. El-Cezire, Türkiye'nin İncirlik askeri üssünü ilk kez koalisyon güçlerinin IŞİD'i vurmak için kullanmasına izin verdiğine de vurgu yaptı.
Dış basın operasyonu böyle gördü
SPİEGEL: TÜRKİYE HAVA ÜSSÜNÜ IŞİD’LE MÜCADELEDE KULLANDIRACAK İncirlik Hava Üssü’nün IŞİD’le mücadele operasyonlarında kullanıma açılmasını başlık yapan dergi konu ile ilgili haberinde, bu gelişmenin Erdoğan-Obama telefon görüşmesi sonucunda gerçekleştiğini vurguluyor. Dergi, Suriye Bağımsız İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) çatışmaların ‘Suriye’den Türkiye’ye girmeye çalışan bir kişiye Türk askerlerinin ateş açması sonrası başladığı’ iddiasına yer veriyor. Bu çatışmada 2 IŞİD’linin öldürüldüğü ve 4 Türk askerinin yaralandığını belirtiliyor.
Dış basın operasyonu böyle gördü
FOCUS: TÜRK JETLERİ IŞİD HEDEFLERİNİ BOMBALIYOR Focus dergisi Türkiye’nin ilk kez IŞİD hedeflerini bombaladığını duyururken Başbakan Davutoğlu’nun operasyon ile ilgili açıklamalarına yer verdi.
Dış basın operasyonu böyle gördü
DİE ZEİT: TÜRK JETLERİ İLK KEZ IŞİD’İ BOMBALIYOR Almanya’nın sayılı gazetelerinden die Zeit ise Türk jetlerinin IŞİD hedeflerini bombalamasını haberde başlık olarak kullanırken, Ankara hükümetinin ulusal güvenlik konusundaki kararlılığını vurguluyor.
Dış basın operasyonu böyle gördü