Plajlar yabancı turistlere kaldı

24 Haziran 2018 Pazar, 13:33
Plajlar yabancı turistlere kaldı
Ege bölgesinin turizm cennetlerinde tatil yapan yerli turister oy kullanmak için memleketlerine geri döndüler.Onların gitmesiyle birlikte plajlar yabancı turistlere kaldı...
Plajlar yabancı turistlere kaldı
İzmir'in Çeşme ilçesinde seçim dolasıyla plajlar sakin sakin bir gün geçirdi.Plaj terliği, havlusu ve şortuyla oy kullanan vatandaşlar, deniz keyfini ise bir günlüğüne erteledi.İlçenin önemli plajlarından Ilıca, sezonun en sakin günlerinden birini geçirdi. Diğer plajlarda ise şezlonglar boş kaldı.İlçedeki otellerde ise ağırlıklı olarak yabancı turistler konakladı.
Plajlar yabancı turistlere kaldı
Kuşadası plajları da seçim günü yabancı turistlere kaldı. Şehir dışından tatil için gelen yerli tatilcilerin tamamı dönerken, oy verme işlemi nedeniyle Kuşadası'nın yerlileri de denize gitmeyince ünlü plajlar boş kaldı. Dün kalabalık nedeniyle adım atamadıkları plajlarda neredeyse Türk görmeyen yabancı tatilciler, denizin ve güneşin keyfini çıkardı. Kadınlar denizi, halk plajları, şehir merkezinden Güzelçamlı Mahallesi'ne kadar uzanan yaklaşık 20 kilometrelik kumsalın tamamında aynı manzara gözlendi.
Plajlar yabancı turistlere kaldı
Bodrumlular, oy kullanma başlama saati 08.00'den itibaren sandık başlarına gitmeye başladı. Her geçen saat sandıktaki yoğunluk arttı. Plaj kıyafetleriyle sandığa gelenler dikkat çekti. 32 derece hava sıcaklığı altında oy kullanmaya gelen yaşlılara, sandık görevlileri ile polisler yardımcı oldu. Plaj kıyafetleri ile sandıkta oy kullanan Bodrumlular, renkli görüntüler oluşturdu. Özge Kavşut (33) ve eşi Cafer Kavşut (41), Atatürk fotoğraflı tişörtler giydi ve el ele tutuşarak okula girdi, oylarını kullandı. Özge Kavşut, "Bu ülkeyi bize emanet eden Atamızın izinden gidiyoruz. Seçimler hayırlı uğurlu olsun" dedi. Eşi ve iki çocuğuyla oy kullanmaya gelen 65 yaşındaki Metin Erzi ise "65 yaşındayım. Onlarca seçimde oy kullandım ama ilk kez bir seçimde ülkemin geleceğini için ayrı bir sevinç ve ayrı bir umut duyuyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Bugün katılımın yüksek olması da bu heyecanımı destekliyor" dedi.Bodrum'da vatandaşların oy kullanması nedeniyle saat 11.00'i geçmesine ve öğle saatlerine rağmen şehir merkezindeki Kumbahçe Halk Plajı'nda neredeyse tüm şezlonglar ve plaj boş kaldı. Normal zamanda adım atacak yer bulunamayan plajdaki bu görüntü, seçime katılımın yüksek olacağı izlenimi yarattı.
Plajlar yabancı turistlere kaldı
Muğla'nın Datça ilçesindeki plajlar, tatilcilerin cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi için yaşadıkları yerlere dönmesiyle boş kaldı. Datça Belediyesi tarafından bir süre önce sosyal medya üzerinden yapılan '24 Haziran'da plajlar bakımda, siz en iyisi seçimden sonra gelin' yazılı esprili oy kullanma çağrısı karşılık buldu. İlçe merkezindeki plajlar, seçim günü boş kaldı. Sandık başlarında ise uzun kuyruklar oluştu.
Plajlar yabancı turistlere kaldı
Marmaris'te tatilini geçiren vatandaşlar, oy kullanmak için toplu taşıma ve özel araçlarıyla memleketlerine geri dönüşe geçti. Havayolu şirketleri ve otobüs firmaları ek seferler koydu.Tatilcilerin geri dönüşü ile birlikte Marmaris ve Bodrum sahilleri, yerleşik yaşayan vatandaşlar ve yabancılar ile turistlere kaldı. Tatilcilerin gitmesiyle kalabalığın azaldığı plajlarda turistler bu durumun keyfini çıkardı. Bazıları şemsiye altında dinlenip kitap okumayı tercih ederken, kimileri serinlemek için denizde gün boyu eğlendi. Heyecan arayanlar Jet-ski, muz, deniz paraşütü gibi spor aktiviteleri yaptı.

En Çok Okunan Haberler